Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemisták, ti szerettek...

Egyetemisták, ti szerettek egyetemisták lenni?

Figyelt kérdés

Most vettek fel, és még el se kezdődött, és már az ereimet vágnám lassan fel a sok idegeskedéstől. Eddig háromféle véleményt hallottam az egyetemről:

Gimisek: az egyetem olyan jóóó lesz úgy várom!

Egyetemisták: meg akarok halni, utálom, az élet szar, ne menj egyetemre, mert te is meghalsz

Egyetemet végzett felnőttek: ne legyél már ilyen negatív! Az egyetem nagyon jó! Nem szabad kihagyni! *aztán mond 20 dolgot amiért rossz az egyetem*

Ti mit gondoltok? Főleg azokat kérdezem, akik most egyetemisták :D

2019. aug. 22. 21:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Életem legszebb évei voltak az egyetemi éveim. 2 eve vegeztem bscn,a mestert most fejeztem be levelezőn, az mar nem ugyanaz, mert dolgozom már. De én teljes mértékben kiéltem magam egyetemista koromban, imadtam. Pedig a lsgnehezebb szakok egyikere jartam
2019. aug. 22. 21:41
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
10 év küzdelmen vagyok túl, szakváltással, hajtépéssel. Nem a legszebb éveim, de jó. Szeretem, de ha nem találod el elsőre, mi való neked, akkor kemény canossa. Sok sikert! :)
2019. aug. 22. 21:47
 3/15 anonim ***** válasza:
97%

Tavaly fejeztem be.

Negatív: kevés pénz, az idős rokonok kérdezgették, hogy ennyi idősen még miért nem dolgozom.... kételkedők kérdezték, hogy minek és mi lesz, ha nem tudok vele elhelyezkedni...

Vizsgák előtt sok stressz.

Pozitív: olyat tanultam amit szeretek, voltak sikereim (tanárok dicsértek), végre egy okos, értelmes közegbe kerültem, igen néha a jó bulik is, tartós barátságok, úgy érzem javult a memóriám, gyorsabb lett az észjárásom, logikusabban gondolkozom, tágult a látóköröm.

N közgazdász

2019. aug. 22. 21:50
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
Sokkal de sokkal jobb, mint gimisnek lenni vagy dolgozni. Ne aggódj. Igaz vannak igazsagtalan tanárok, pofatlan évfolyamtarsak is, de az van mindenhol sajnos. A diploma es az egyetemi közeg a tudas és a kapcsolatok szintjén is kitörési lehetőséget jelent a környezetedből. A vizsgákhoz meg meg kell tanulni helyesen taktitázni: mire hogyan kell tanulni, mire érdemes bejárni, mire elég csak a tavalyi zh, stb.
2019. aug. 22. 22:02
 5/15 anonim ***** válasza:
97%

Most lesz a 3.évem, és én imádom!

Na nem azt mondom, hogy mindig szivárványon ugrabugrálok, van benne sok stressz, de (ahogy a közhely is mondja) minden hozzáállás kérdése.

Én alapvetően szeretem ha sok dolgom van (legalábbis ha én választom meg, hogy miket csinálhatok) és ilyen szempontból nekem nagyon kényelmes. Azt hiszem (ha mindenre bejárnék) több órám lenne mint középsuliban, viszont mivel én magam raktam össze az órarendemet, úgy variáltam, hogy az nekem kényelmes legyen, így 3 nap alatt letudom az egyetemet és mellette tudok dolgozni, sportolni, élni, diákszervezetben tevékenykedni.

Na egy kicsit az "időbeosztásomról" meg a munkáról: nemzetközi gazdálkodás szakon vagyok, tehát nem egy orvosi vagy egy mérnöki ahol belepusztulnak a sok tanulásba. Nekem e mellé könnyen belefér egy heti 16 órás laza munka (persze ezt nem mindenki akarja bevállalni). Ez nem sok (se időben, se pénzben) viszont egyrészt nem vagyok sokat költő fajta, másrészt mamahotelben maradtam (pesti vagyok, corvinusra járok, értelmetlen lett volna elköltözni) így a mellett, hogy szerintem gimi utáni nyár óta nem kértem a szülimtől pénzt se ruhákra, se bulikra, hanem mindet tudom magamnak fizetni, még külföldi utazgatásra is félre tudok tenni. Szóval én nem tudok azonosulni ezzel a "csóró egyetemista" életérzéssel - persze ha nem otthon laksz, ahol a kajádat, rezsit, lakhatást fizeti a család, akkor nem ilyen fenékig tejfel a dolog.

Vannak, akiknek nagyon nem jön be az egyetem, mert tényleg sokat kell viszgaidőszakban tanulni, és bizony már anyuci és apuci nem ellenőrzi le, hogy a gyerkőc mindenre alaposan felkészült-e, de szerintem akik azt mondják, hogy "meghalnak", ahogy írtad (és nem csak a szokásos egyetemistaként-szeretünk-panaszkodni sorokat ismétlik - szerintem a siránkodásnak kifejezetten gyógyító hatása van) azok már középsuliban is kiakadtak, a tanulniuk kellett. Felelősség, hogy be tudd osztani azt, mennyi időt szánsz a tanulásra (akár év közben, akár csak vizsgaidőszakkor - már ha ezt megengedheted magadnak), de én pont ezt élvezem, így mindig arra tudok koncentrálni, amire akarok, és amit fontosnak tartok (előző félévben pl. nagyon sok évközi feladat, prezentáció és beadandó volt, az előző félévemben viszont alig, szóval akkor tudtam nyelveket tanulni például).

És amit imádok, hogy ha éppen becsúszik egy ütősebb buli, vagy csak szimplán úgy érzem, hogy nekem most kell egy kis szünet, és nem megyek be egy nap az egyetemre, akkor sem lesz belőle igazából semmi baj. Háromszor lehet hiányozni mindenhonnan, de meg nem kérdezik, hogy annak mi volt az oka, nem kell igazolást vinni, csak észben kell tartani, hogy egyet ellőttél azokból a tárgyakból. Na ez az amit középsuliban nem lehetett. Ott egyből orvos, vagy "anya légyszi, írj igazolást, nem akarok menni" (egyszer ha bevált 4 év alatt... :D )

2019. aug. 22. 22:14
 6/15 anonim ***** válasza:
39%
Én imádtam/imádok!!! Ez az életem. Végigjártam két osztatlan szakot (párhuzamosan), utána egy alapszakot plusz két mesterszakot, meg egy doktori iskolát; és most kezdek egy újabb szakot, mert hiányzik. Nagyon szeretek tanulni, fejlődni, szeretem, hogy vannak órák, egyedül a vizsgázásból van kicsit elegem, de az legalább tanulásra ösztönöz.
2019. aug. 22. 22:21
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jó hallani, hogy van, aki jól érzi ott magát :)
2019. aug. 22. 22:59
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én most kezdem a 3. félévemet Szegeden, és nagyon szeretem :) Tanulni többet kell, mint gimiben, az tény, viszont ha jól választasz, akkor már tényleg csak azt tanulod, amit szeretsz. Azért én is szoktam panaszkodni vizsgaidőszakban, hogy sokat kell tanulni, plusz nálunk 1. félévben volt több tölteléktárgy, amiket csak teljesíteni kell, semmi lényege, na azokat utáltam, de a többi tárgyamat szeretem. A közösségi életet nagyon szeretem, én egy olyan városból jövök, ahol nincs sok szórakozási lehetőség, itt viszont rengeteg (normális) bár, kocsma, buli, úgyhogy ha van időd, bőven van miből választani. Összefoglalva, nyilván vannak árnyoldalai, de örülök, hogy egyetemista vagyok :)
2019. aug. 23. 16:12
 9/15 anonim ***** válasza:
16%

Utálom, nehéz , tanárok kivételeznek, szemetek, 3. évemben megbuktam a szüleim szégyene van, tanulok idehaza egy szakmunkás okj-ét és húzok is ki az országból, mert szakmunkásként létminimum alatti fizetésen fogok vegetálni.

Nyugaton egy szakmunkás is megél a fizujából, egy diplomás is, és nem azon kell gürcölni hónap végén eszek-e.

2019. aug. 23. 19:46
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Most leszek másodéves egyetemen, nekem bejön. Sokkal nagyobb a szabadság és több időm van mellette mint gimi helyett. Ha többet is kell tanulni mint középsuliban, sokkal több időd is van rá, amit te oszthatsz be magadnak, szóval kevésbé kemény talán összességében.
2019. aug. 23. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!