Melyik egyetemi kar, szak számít jónak?
A büfészakot arra mondanám, amivel nehéz elhelyezkedni és nem fizet jól.
Én gépészmérnökként végeztem, már az utolsó évemben mérnökként dolgoztam egy multinál. Ne tudd meg mekkora munkaerőhiány van mérnökökből, hiába tűnik úgy mintha sokan mennének mérnöknek, kapkodnak az emberek után. Én a mérnöki végzettségemmel válogathattam az ajánlatok között, 20 perc autóúttal megtehető körben annyi ajánlatot kaptam hogy csak na, és nem pesti vagyok hanem "vidéki".
Ehhez képest a bölcsész ismerősömnek volt 1-2 opciója hogy hova tud menni a környéken, végül közalkalmazotti fizetésért dolgozik egy közeli helyen, rosszabb fizetésért mint a mellette sorakozó multiknál az operátorok...
Megértem azt az álláspontot hogy nem csak a pénz a fontos, hanem hogy szeresd amit csinálsz. De ilyen nevetséges fizetésből, ma, Magyarországon, nem lehet egy családot is fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!