Melyik egyetemi kar, szak számít jónak?
8:
Te csak egy valamit hagysz figyelmen kívül, de azt teljesen
Ez itt nem az USA.
Csak hogy btk-s szakokat is említsen valaki.
Az angol nyelvtudás még mindig érték, szóval anglisztika.
Nem, értéktelen, zéró. Az összes nyelvszak közül képes voltál kiválasztani a legfeleslegesebbet.
Az angol nyelvtudás nem plusz, hanem minimum követelmény a normális munkák 99%-nál mindamellé, hogy meg van hozzá a mérnöki, IT, vagy akármilyen diplomád.
Köszi, hogy leírtad!
Azért érdeklődtem csak, mert az én ismerőseim, mint jogászok kezdőként 200 nettó körül kaptak és ez azóta emelkedik nekik (szakvizsgával már nettó 400-450 megvan nekik), bár ők nem ilyen kis ügyvédi irodákba mentek, ahol ez van, amit írtál, hogy kb.nem érdemi munkát adnak nekik és így fejlődésre sincs igazán lehetőség, így sajnos a kezdő fizetés sem jó és emelkedni sem tud, mert nincs hova igazi szakmai tapasztalat híján :/. Ilyen ügyvédi irodákba nem szabad elmenni, csak ami nevesebb, különben karrierlehetőség nulla, én ezt hallottam.
16:
Joggal ami tuti meló és nyugdíjas állás: bíró, ügyész, közjegyző és kb ennyi.
Ezek viszont kihalásos alapon mennek.
17:
Frissen végzett jogásznak kb 0 válogatási lehetősége van. Vagy elmegy ügyvédi irodába lótifutinak, vagy megy az állami szférába közalkalmazottnak.
Ez nagyon irodától függ valószínűleg. Ha valaki jó képességű jogász akkor van választási lehetősége (az én ismerőseimet több nevesebb ügyvédi irodába is felvették volna, ahova jelentkeztek, lótifutis irodába nem is jelentkeztek). Egyik ismerősöm sem lótifutizik irodában, hanem érdemi feladatot végez, sokszor járnak rendezvényre, persze ők jól beszélnek nyelveket, jó eredménnyel végeztek az egyetemen, versenyeken voltak stb.
Szóval ez az egyéntől is függ nagyban, hogy ki mit hoz ki belőle, de ez minden szakmánál így van. Akiket én ismerek jogászokat, nagyon karrieristák, valószínűleg ez is benne van a dologban. Nekik eszükbe sincsen megpályázni államis pozíciókat, mint bíró vagy ügyész, de tényleg jól is keresnek.
Az állami szférán kívül meg nincs sehol biztos állás (sokszor ott sem), de ez megint minden szakmáról elmondható, a versenyszféra mindig rejt magában rizikót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!