Slágerszakma lett a gépészmérnöki szakma?
Azért érdekesnek találom, hogy nem találsz normális állást ilyen diplomával főleg, hogy karbantartás területen dolgozol, magyarán van konyításod műszaki dolgokhoz. Semmit nem jelent, hogy 36 éves vagy, fél év alatt beletanulsz bármelyik gépész szakmába, de 80%-ába biztosan. Növeld a beadásaid, akkor nőnek az esélyeid.
Kérdésedre a válasz: meglehet, hogy sok ember vettek fel gépész szakra, de azt tudom mondani, jó, ha tizede végez időben, de fele már az első félévben elvérez és hagyja a fenébe az egészet. Nem gondolom, hogy mindenki mérnök lesz, és a végzettek között sem fog mindenki mérnöki munkahelyre vágyni.
12:
Ez azért attól is függ, hogy az adott részén mennyire van sok releváns cég.
Miért nem próbálkozol Pesten?
Igen, de msc diplomával más a helyzet, ezzel kell találnod állást, igaz, hogy itt már magasabb bért kell neked kínálni.
Egyébként: meglehet, hogy túl sok a jelentkező, de ezzel együtt a vizsgák telesítését is nehezíteni fogják ezeken a szakokon. Nem tudom mit csináltak a műszaki menedzserekkel, de azok a szakok már már kihaló félben vannak, hozzáteszem nem is igazán keresik így, mint műszaki menedzser. Szerintem mint gépészmérnöki munkahely nem kell félni, hogy kihal, és kevesebb állást kell betölteni, mert ugyan egy villamosmérnök is meg tudja csinálni a gépész feladatait, de nem hinném, hogy műszakilag jobbak lennének. Inkább azt tudom elképzelni, hogy a közel jövőben a rengeteg automatizálás miatt keresettebb lesz a villamosmérnöki szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!