Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Slágerszakma lett a gépészmérn...

Slágerszakma lett a gépészmérnöki szakma?

Figyelt kérdés
A felvételit nézem, hogy iszonyat mennyi ember vettek fel gépész szakra, már msc-n is egyre többen vannak. Fog ez jelenteni valamit a jövőt tekintve? Egyre több gépészmérnökből lehet válogatni és nem lesz olyan jó szakma, és senki után nem fognak két kézzel kapkodni?

2019. aug. 1. 16:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23%
9-es én még olyat nem láttam, hallottam aki ne végezte volna el ha csúszással is, persze van aki ott is hagyja mert rájön, hogy őt ez totál nem érdekli,de akit kicsit is érdekel az megcsinálja. Senki nem hülye, tudja, hogy ha megszerzi a diplomáját egyszer utána tök jó állást kaphat vele, csak sokan választják úgy a szakot, hogy nem szempont az érdeklődés.
2019. aug. 1. 20:58
 12/16 A kérdező kommentje:
Nos azért kérdeztem ezt, mert itt Csongrád megyében próbálok normális állást találni, és szinte sehonnan nem keresnek.. Lehet már telített a piac? Karbantartás területen dolgozok, abszolút nem mondhatom azt, hogy ne tudjak beszélni az anyagismeretről, mechanikáról és egyéb alap dologról, amit egy gépészmérnök még szép, hogy tud. MSc diplomával fejeltem meg a bsc gépész diplomám. Lehet az a gond, hogy nem a Linamar-nál dolgozok vagy valami menő cégnél, de szinte már elképzelhetetlennek találom, hogy bárhonnan is keresnek a 36 évemmel, hiába a nagy lelkesedés, mert kvázi minden érdekel.
2019. aug. 2. 08:08
 13/16 anonim ***** válasza:
18%

Azért érdekesnek találom, hogy nem találsz normális állást ilyen diplomával főleg, hogy karbantartás területen dolgozol, magyarán van konyításod műszaki dolgokhoz. Semmit nem jelent, hogy 36 éves vagy, fél év alatt beletanulsz bármelyik gépész szakmába, de 80%-ába biztosan. Növeld a beadásaid, akkor nőnek az esélyeid.

Kérdésedre a válasz: meglehet, hogy sok ember vettek fel gépész szakra, de azt tudom mondani, jó, ha tizede végez időben, de fele már az első félévben elvérez és hagyja a fenébe az egészet. Nem gondolom, hogy mindenki mérnök lesz, és a végzettek között sem fog mindenki mérnöki munkahelyre vágyni.

2019. aug. 2. 12:36
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

12:

Ez azért attól is függ, hogy az adott részén mennyire van sok releváns cég.

Miért nem próbálkozol Pesten?

2019. aug. 2. 12:47
 15/16 A kérdező kommentje:
Már hallottam, hogy ott azonnal felszippantanak mindenkit. Csak minden ide köt.
2019. aug. 3. 16:24
 16/16 anonim ***** válasza:
30%

Igen, de msc diplomával más a helyzet, ezzel kell találnod állást, igaz, hogy itt már magasabb bért kell neked kínálni.

Egyébként: meglehet, hogy túl sok a jelentkező, de ezzel együtt a vizsgák telesítését is nehezíteni fogják ezeken a szakokon. Nem tudom mit csináltak a műszaki menedzserekkel, de azok a szakok már már kihaló félben vannak, hozzáteszem nem is igazán keresik így, mint műszaki menedzser. Szerintem mint gépészmérnöki munkahely nem kell félni, hogy kihal, és kevesebb állást kell betölteni, mert ugyan egy villamosmérnök is meg tudja csinálni a gépész feladatait, de nem hinném, hogy műszakilag jobbak lennének. Inkább azt tudom elképzelni, hogy a közel jövőben a rengeteg automatizálás miatt keresettebb lesz a villamosmérnöki szakma.

2019. aug. 9. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!