Diákhitel 2 felvétele és a neptun kapcsolat?
Az onkoltsegesek megkaptam a befizetesi osszeget + a hataridot ami aug23 visont csak akkor lehet felvenni a hitelt ha mar van jogviszonyom a sulivan, de ezt a beiratkozasig nem tudom megtenni, ami szeptemberben lesz. És ilyenkor mi a teendo? Hogyan fizzesem be a penzt? Vagy vegyem fel a diakhitek2-t?
Ui. : Dolgozni kellett volna kijelenteseket mellozuk. A kerdesre valaszoljatok
Ktgtérítésre mindenképpen 2, kamatmentes.
A suli kapja meg az összeget közvetlenül, engeményezéssel.
Van már ilyen, hogy engedményezés.
"Mi az az engedményezés?
Az az új eljárás, amelynek során a költségtérítéses hallgató felhatalmazza a Diákhitel Központot arra, hogy a költségtérítés kiegyenlítését szolgáló összeget a Diákhitel Központ közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalja át az első utalással (ősszel október 15-én,tavasszal március 13-án). Ilyenkor az intézmény megelőlegezi a hallgató beiratkozott/bejelentkezett státuszát, mintha a félév kezdetekor befizette volna a
költségtérítést, és a korábbi gyakorlattal szemben nem kell, hogy kérvényt nyújtson be a költségtérítés diákhitelből történő rendezésére.
Az átutalt összeget az intézmény kizárólag a költségtérítés kiegyenlítésére fordíthatja."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!