El lehet helyezkedni gazdaságinformatikus okj-val a mai világban?
Annak semmi értelme, mert így is túlképzés van alulképzett gazdasági informatikusokból.
Pár remek ötletem van, mihez kezdj magaddal:
1) Iratkozz be Java bootcampbe (például green fox academy meg ilyenek), és tanulj meg Javában programozni. Közben készülj fel a leggyengébb tárgyadból érettségire és tavasszal tedd le újra. Ez az év semennyire nem lesz elvesztegetett év, mert úgy mész az egyetemre, hogy már tudsz programozni, ami nagy előnyt jelent.
2) Másik remek ötletem, hogy tanulj használható szakmát vagy szakmákat. Például villanyszerelés + légkondi szerelés, killer páros, és utána egyetem alatt is lesz miből eltartani magad.
A Greenfox-nak nem telik fizetett hirdetésekre?
Minek nyomod minden második kérdés alá ezt a szöveget???
El lehet helyezkedni, de a helyzet az, hogy egyre nehezebben. A gazdasági és informatikai területen most egy átalakulás folyik, ha erre nem is vagy kevésbé hívják fel a figyelmet. Már 8-10 évvel ezelőtt is kiviláglott, hogy jó álláshoz az jut, aki nagyon jól tud valamilyen (informatikán belüli)szakterületet, és erre igény is van.
Most már oda jutottunk, hogy okj-s szintű állásokat főiskolai diplomával rendelkezők töltenek be, így kiszorulnak az ilyen munkából azok, akiknek okj-s végzettségük van.
A dolog pikantériájához hozzátartozik még az is, hogy erre rájöttek a felsőoktatási intézmények is, így létrehoztak egy lebutított informatikusi képzést üzemmérnök-informatikus néven. Nyilván az itt végzettek komolyabb fejlesztői munkára alkalmatlanok, így számukra maradnak az okj szintű munkalehetőségek, kiszorítva így az okj-n végzetteket. Ennek a hatása 3-4 éven belül drasztikusan érződni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!