Mi az oka annak, hogy miskolci egyetem gyógytornász szakán ennyivel kevesebb pont kell mint máshol?
Figyelt kérdés
Van valakinek személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban? Ennyivel rosszabb lenne ott a képzés, hogy ilyen kevesen jelentkeznek? Érdemes lenne oda jelentkezni?2019. júl. 25. 00:43
1/7 anonim válasza:
Nem érdemes. Ahol kevés a pont azokra általában nem érdemes.
2/7 anonim válasza:
Ugyanaz, mint az összes többi vidéki egyetem szakán.
3/7 anonim válasza:
Vidéki/csábítani kell az embereket. :)
Ahogy hallottam, nem rossz a képzés egyébként.
4/7 A kérdező kommentje:
Valakinek van esetleg személyes tapasztalata akármelyik egészségügyi szakról a ME-n? És magáról az egyetemi életről is... Kevésbé jobb a hangulat, mint az SZTE-n? Kevésbé szeretik?
2019. júl. 29. 18:31
5/7 anonim válasza:
Sajnos nekem személyes nincs.
Sokan mondják, hogy "rossz, mert nincs EÜ múltja"
volt osztálytársam (én OKJre mentem először) a Semmelweisre jár, van egy ME-ről átment barátnője. A lány szerint a gyógytornász képzés ugyan olyan, mint a SE-n :) A lány is csak azért váltott egyetemet, mert a barátja és a családja Pestiek és nem bírta nélkülük.
6/7 anonim válasza:
Ehhez muszáj hozzászólnom :) Csak azért mert vidéki egyetem,egyáltalán nem kell lenézni. Aki lenézi, nyugodtan elmehetne helyettem mondjuk anatómia II. vizsgát tenni, ahol még az aláírásért is keményen meg kell küzdenünk 5 évközi zh teljesítésével, vizsga előtt latin szavas beugró dolgozatot írunk, és ha ezek mind teljesültek, csak akkor ülhetünk le szóbelizni. Ehhez képest Szegeden megajánlott anatómia jegyeket osztogatnak. A ponthatár semmit sem jelent. Ide akkor gyere, ha elhivatott vagy, mert akit más motiváció hajt, azt a tanárok könyörtelenül kiszórják. Persze, ahogy máshol, úgy itt is akadnak nem túl emberséges és megkérdőjelezhető szakmai tudással rendelkező tanárok, de rajtuk kívül rengeteg a kiváló szakember, akik ráadásul a fő tantárgyakat tanítják, és szerintem ez a legfontosabb. Az az ember pedig nem tudom hogyan járhatott ide, aki azt mondja, nem gyakorlat orientált a képzésünk, amikor az egész negyedévet kórházi szakmai gyakorlat teszi ki különböző osztályokon. Szóval aki a kommentekben fröcsög és rossznak írja le az itteni képzést, szerintem vagy hazudik, vagy csak nem bírta és kipottyant. (Az alacsony ponthatároknak köszönhetően kb minden félévben feleződik az évfolyam.) Illetve a közösség egy életérzés, imádok itt lenni, igazi egyetemi élményeim vannak, olyanok, amilyeneket a pesti barátaim nem tapasztalnak.
7/7 anonim válasza:
Utolsó válaszoló, tudnék privátban kérdezni az ottani helyzetről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!