Van, aki tudja ezta fizika feladatot?
Kérem olyan írjon, aki végig le tudja vezetni.
Mennyi alkohol van 8,1·10^-6 1/K lineáris hőtágulási együtthatójú üvegből készült 1 mm^2 keresztmetszetű hengerben, ha 1⁰C-os hőmérséklet-emelkedéskor az alkoholszint 2 mm-rel mozdul el benne?(Az alkohol hőtágulási együtthatója 1,1·10^-3 1/K)
Paraméteresen levezetném neked a feladatot!
Henger keresztmetszetéből+az alkohol szintjének növekedéséből egyszerűen kiszàmolod a térfogat változást: DeltaV
ß=(DeltaV)/(V0*DeltaT) ahol V0 a kezdeti térfogat, deltaT a hőmérstkletváltozás, ß a térfogati hőtágulási együttható.
Innen: V0=(DeltaV)/(ß*DeltaT)
Ide nehelyettesíted az ismert adatokat és kész! :)
Jáj pali...
Ehhez még kell az hogy béta=3*alfa mer ugye alfát adták meg.
Másrészt meg te full lehagytad az üveg hőtágulását.
👏
2-es is baromságot beszél amúgy
Az alkoholnak nincs lineáris hőtágulása...
De én is, mert én nem számoltam az üveggel....
Egy folyadéknak hogy lenne lineáris (vonalmenti) hőtágulása?
Ne nevettess már!
Az üvegnél van, és ott igazad van a 3 alfával, de a folyadéknak csak térfogati hőtágulása lehet.
Lol.
Te mérnök vagy? Tudod hogy mi a vonalmenti hőtágulás? Bárminek lehet bárhány dimenziós hőtágulása....
Én nem vagyok mérnök (még) , de Te se vagy az, az hótziher!
Az alkohol térfogati hőtágulási együtthatója pont 1,1*10^-3, sőt, tovább mennék!
Az alkohol lineáris hőtágulási együtthatóját meg sem fogod találni, mert nincs. :D
Nyílván egy nullához tartó keresztmetszet esetén beszélhetnénk lineáris hőtágulásról, de ez már nagyon speciális...
Kérdezőnek válaszolva: ha elküldöd az E-mail címed megoldom, lapon levezetvem az üveg hőtágulását beleszámolva!
"Nyílván egy nullához tartó keresztmetszet esetén beszélhetnénk lineáris hőtágulásról, de ez már nagyon speciális..." gratulálok pali hogy sikerült megértened a lineáris hőtágulás fogalmát.....
és igazad van, nem mérnök vagyok, hanem elméleti fizikus leszek XDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!