Ez a kredit minek számít (szabad v köt vál)?
olyan nem lehet, hogy 4 kredittel többet kell felvenni ha 30 kredit a meghatározott
10% kredit túllépés lehet ingyen
Köszi srácok, de érdemi választ várnék még ha lehet.
ELTE-ről van szó, így gondolom a 10% érvényes.
De létezik, mivel 29 kreditem van, csak 5 kredites tárgyat tudok már abban a részben felvenni, így 34 kreditem lesz. Ergo 4 túllépés.
Szóval, ezt szabadba be tudom számíttatni? vagy 4 kredittúllépésem lesz, ami egyébként nem jönne jól.
Köszi!
A diploma megszerzéséhez meg kell csinálnod a kötelező tárgyakat, ez általában a SZAKMAI TÖRZSANYAG szokott lenni.
Viszont ez csak a megszerzendő kreditek kb. 75-85%-a szaktól függően.
A maradék kreditet a kötelezően választott tárgyakból kell megcsinálnod, ami általában a DIFFERENCIÁLT SZAKMAI TÁRGYAKBÓL és a HUMÁN (vagy más) blokkból tevődik össze, de van olyan képzés is, aminél egyes törzsanyaghoz tartozó tárgyak is kötelezően választottként vannak megjelölve.
--
Tehát még egyszer: A KÖTELEZŐ tárgyakat kell megcsinálnod. A KÖTELEZŐEN VÁLASZTOTT tárgyakból pedig csak annyit, hogy kijöjjön az előírt kreditmennyiség a diplomához. Kivétel ez alól a testnevelés, ami ugyan köt.választott tárgyként van megjelölve, de a vonatkozó jogszabályok miatt meg kell csinálni, mert szükséges a diploma kiadatásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!