Emelt biológia érettségi eredmény végső összetevőit az írásbeli és szóbeli eredményből hogyan számolják ki?
Az írásbelin szerzett pontok (100 pontból) vagy százalékos arányából (100%)-ból amennyit elérsz egyértelműen annyi a százalékod=pontod vagy ennek megfelelően a jegyed eddig...Ez érthető. De hogyan adódik ehhez utána hozzá a szóbelin megszerzett pontod?(maradjunk akkor pontnál), mert felsőoktatásba jelentkezéskor úgyis ezt számolgatjuk.
A kérdés az, hogy külön-külön az írásbelin és a szóbelin szerzett százalékos teljesítményt átlagolják és az lesz a végleges százalékos értéke=pontja ebből jegye az érettségidnek?
Vagy mivel az írásbeli lexikális tudást tükröz inkább a szóbeli meg az ismereteid alkalmazási képességét méri, így ezt a két százalékos teljesítményt, pontot olyan jó fejek lennének, hogy összeadják?
Tanulói jogviszonyom nincs, régebben már leérettségiztem.
Ezért nem egyértelmű ez számomra.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Köszönöm a választ, bár ebből a logikából, akkor a maximalis elért 100% is csak 100:150=0,6 lehetne. Azaz 60%.
Ez biztosan nem lehet jó...
...arra gondoltam ha mindkettő 100%, de akkor az 150 pont :B
...igaz
sajnos jó a % amit írt.
(Írásbeli pont+szóbeli pont)÷150*100=százalékos érték.
Mondjuk 90 pontos írásbeli+ 40 pontos szóbelinél:
(90+40)÷150*100=86,67%
Ez a vége, ezt kell nézni mikor az egyetemi pontjaidat számolod.
Most ez komoly kérdés?
Írásbeli: 100 pont.
Szóbeli 50 pont.
Összeadják a két részvizsgán megszerzett pontokat és %-ot számolnak belőle (ahol a max nyilván 150).
Ez elég logikus, nem?
7/7 ez logikus lenne persze. Csak 100pont vagy 100% amit a végén kapsz a vizsgádra nem 150 pont tárgyanként.
Mivel 150 a max szerethető pont összesen ha 150 pontot szerzel akkor leszel csak a végén 100%-os ami kb lehetetlen :D
...nekem elég jó évközi jegyeim vannak, 40 többletponttal de azt a két emelt miatt nem számolják ;) de pl egy fogorvosira bejutáshoz kb 80%-os biosz és fizika érettségi kellene nekem, ami 80-80 pontot ér, így 426 pontom lenne.
Ezekből kiindulva ha a szóbelin és az írásbelin összesen elérem a 120 pontot akkor lesz csak meg a 80%-os érettségi.
Hát de nem értem, mit értetlenkedsz, komolyan:D
A 100% az a teljeset jelenti. Magyarul valóban csak akkor lesz 100%-os, azaz átszámítva 100 pontod abból az érettségiből, ha 150 pontot szerzel, azaz a max. pontot.
De ez mindenhol így van. A középiskolás dolgozatra is akkor kapsz 100%-ot, ha elérted az összes pontot, amit meg lehetett szerezni...
Szóval most nem értem mit nem értesz:d A 100% fogalmát, vagy mit?
"Ezekből kiindulva ha a szóbelin és az írásbelin összesen elérem a 120 pontot akkor lesz csak meg a 80%-os érettségi."
Pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!