Valaki el tudja magyarázni a kettős integrálok sorrendjének felcserélésének a menetét? (feladat)
Az alábbi feladatot kell megoldanom, de azt se tudom, hogy álljak neki:
Cserélje fel az integrálás sorrendjét az
1 x
∫(∫ f(x,y)dy)dx integrálban, ahol f:ℝ->ℝ^2 folytonos!
0 0
Látszik a #1 válaszolónál, mennyire fogalma nincs az egészről...
"csak ennyit kell csinálni szerintem."
Butaság,butaság... Hogy lehet ennyi sületlenséget összehordani? Nevetséges.
Az egész integrálási sorrend felcserélésnek az a matematikai tartalma, hogy az integrálási határokat változtatjuk meg annak megfelelően, hogy milyen normáltartomány van adva.
De úgy látszik, a #1-nek erről fogalma nincs, csak ömleszti magából a marhaságot...
A normáltartománynak is több típusa létezik, és remélem a kérdező is észbe kap e fogalom hallatán, mert remélhetőleg még most is így tanítják ezt, ahogy nekem 30 évvel ezelőtt.
Mellesleg a feladatkiírás is egy picit félrevezető, mert az integrációs határ jelölésére nem használható az a betű, amit integrandusban leírunk.
Bár ezt a korszerű szimbolikus matematikai programcsomagok általában elfogadják, a megértést viszont gátolják, és az analízis szabatos jelölésmódjának sem tesz eleget ez a jelölés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!