Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Statisztika I. Hogyan lehet...

Statisztika I. Hogyan lehet az, hogy kiszámoltam a árváltozásból és a volumenváltozásból származó bevételtöbbletet, s ezek összege nem egyezik meg az összbevételváltozás összegével, kicsivel több annál?

Figyelt kérdés

[link] (-> a legvégén lesz az slideoknak)

ez alapján kiszámoltam az árváltozásból eredő bevételnövekedés értékét, illetve kiszámoltam (ip helyett iq-val szorzok)a volumenváltozásból eredő bevételnövekedés értékét is. ezeket összeadtam és kaptam egy értéket, ami némileg nagyobb az összbevétel növekedésénél. Nem értem, hogy ez miért van, illetve azt sem, hogy ez mit jelent.

2019. márc. 3. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Amennyiben a négy alapművelet sem megy, talán vissza kellene iratkoznod általános iskola 2.osztályába. Ott kérdezd a tanítót, hogy mi hibád...
2019. márc. 3. 18:39
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi az észrevételt, de Excel-ben számolom, szóval viszonylag alacsony a hibalehetőség, főleg az alapműveletek tekintetében.

mondjuk lehet, vissza kellene ültetni a szoftvert az iskolapadba, abból majd tanul.

2019. márc. 3. 19:01
 3/5 anonim ***** válasza:
37%
Akkor talán a zárójelezéseket is meg kéne tanulnod, mert az excel allergiás arra...
2019. márc. 3. 19:06
 4/5 A kérdező kommentje:
sokadjára nézem át és mindenhol rendben vannak.
2019. márc. 3. 19:17
 5/5 anonim ***** válasza:
34%
Ez esetben tovább kell keresni a hibát (ez egyébként a legnehezebb egy rosszul megírt programban) vagy újból kell kezdeni az egészet.
2019. márc. 3. 19:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!