Ha egy szám 60 százalékából 60-at kivonunk, akkor 60-nal nagyobb számot kapunk, mintha a számból vontuk volna ki annak 60 százalékát. Hány százaléka az eredeti számnak a 60?
Figyelt kérdés
A)10
B)20
C)30
D)60
E)100
Magyarázattal légyszi!
2019. febr. 13. 09:58
2/9 bollocks válasza:
60%*x-60=(100%-40%)*x+60
x=?
60/x*100%=?
3/9 anonim válasza:
#2 Hibás az egyenleted jobb oldala. Miért 40%-ot vonsz ki, amikor 60%-ot ír a példa?!
4/9 bollocks válasza:
Jogos, először csak a 40%-ot írtam, aztán javítottam a kivonásra, hogy lássa a gondolatmenetet a kérdező, de közben nem írtam át 60%-ra.
5/9 A kérdező kommentje:
Még most sem tudom
2019. febr. 13. 14:43
6/9 anonim válasza:
A példa meg van oldva az egyenlet felírásával.
Csak be kell helyettesíteni.
Mi a kérdés?
7/9 anonim válasza:
Gyengébbek kedvéért:
0.6*x-60=(1-0.6)*x+60
x=120/(0.6+0.6-1)
x=600
8/9 anonim válasza:
És akkor még tudni kell, hogy mi az x, és hogy mi volt a kérdés, persze… Mert a példa is ugye csak akkor van megoldva.
Szóval az A) válasz a helyes.
9/9 anonim válasza:
Így van, kell tudni, de a 2-es válaszoló megadta a képletet erre.
Két számot egymással talán még a kérdező is el tud osztani. Bár lehet beírja inkább a számológépbe, mert van, akinek még az egyszerűsítés sem megy törteknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!