Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A geogebrán megtalálható...

A geogebrán megtalálható valahogy a függvények jellemzése?

Figyelt kérdés
A matematika házi feladataink megoldásához használhatjuk a geogebra nevű oldalt. A különböző függvényeket már szerencsére egészen jól tudom ábrázolni, de azt még mindig nem tudom, hogy hogyan és hol találhatom meg a függvények jellemzését (pl.: tengelymetszetek, a fügvény minimuma, maximuma, paritása, stb...), vagy hogy egyáltalán van-e ilyen funkció a geogebrán.

2019. febr. 4. 18:44
1 2 3 4
 11/31 Tom Benko ***** válasza:
@10: Te hülye vagy? Középiskolában minek a Maple vagy a Mathematica? Pontosan elég a GeoGebra, mert azt tudja, amit kell. Kifejezetten pedagógiai szempontból fejlesztették ki, hogy a tanítás során segédeszköz legyen. SEGÉDESZKÖZ!
2019. febr. 7. 10:33
 12/31 anonim ***** válasza:
21%

"Pontosan elég a GeoGebra, mert azt tudja, amit kell."

Ja, bohóckodásra pont jó a fogyatékosok számára.

"Kifejezetten pedagógiai szempontból fejlesztették ki, hogy a tanítás során segédeszköz legyen."

Ez meg tipikus népbutítás ne is haragudj. Először papíron tanuljanak meg függvényeket rajzolni. Aki ahhoz lusta, azon a geogebra sem fog segíteni, mert a lustaságra viszont nincs gyógyszer.

2019. febr. 7. 11:22
 13/31 anonim ***** válasza:

"Ja, bohóckodásra pont jó a fogyatékosok számára."

Köszönöm.

[link]

2019. febr. 7. 15:59
 14/31 anonim ***** válasza:
Szerinte még manapság is mindenkinek logarlécet kellene használnia, szóval ne erőltessétek, úgysem fogjátok tudni meggyőzni...
2019. febr. 7. 16:35
 15/31 anonim ***** válasza:
29%

13-nak: Az szép, ha te ennyi példát megoldottál már geogebrával, de nyilván valamilyen szinten érdekel is a matematika és a fizika.

Sajnos egyébként nem az a jellemző, hogy a lemorzsolódó diákok foglalkoznának ilyennel, mert ők az alapokat sem értik. Erre írtam, hogy rajtuk ilyen segédprogram nem fog segíteni, mert úgysem foglalkoznának vele, ha az alap anyaggal sem.

Ez a program talán kiegészítés az érdeklődő hallgatóknak, ill. a számítógépes reprodukálás egyfajta örömet okozhat, de lényegi plusz tudást nem ad.

Ha érdekel a programoás akkor mondom, keress komolyabb matematikai programcsomagokat, meg a kérdező is, ha érdekli, mert abban tényleg lenne már kellő komolyság.

Az persze más kérdés, hogy a leszűkített középiskolai matematika oktatásban napjainkban már kevésbé fordulnak elő olyan fejezetek, ahol egy komolyabb matematikai programcsomagot ki lehetne használni, de aki tovább akar menni egyetemre, annak hasznára lesz. Ill. önállóan is lehet tanulgatni ezeket, most már elérhető elég sok tutoriál, lehet szépen fejlődni önállóan is. Zsigmondnak is javaslom ezt, ha komolyabban érdekli, akkor ne ragadjon le a geogebránál, mert a jövő nem abban van.

14-nek: Látom te tényleg csak kötözködni jársz ide. Sajnálatos, hogy a sok-sok hibáidból még mindig nem tanultál, de nem is látod azokat.

2019. febr. 7. 20:57
 16/31 anonim ***** válasza:

"14-nek: Látom te tényleg csak kötözködni jársz ide. Sajnálatos, hogy a sok-sok hibáidból még mindig nem tanultál, de nem is látod azokat."

Ha én kötözködöm, akkor te mit csinálsz? Mert egyszerűen már tényleg nevetséges, hogy a vádaskodáson, a hazudozáson és a minősítgetésen kívül túl sok produktívat eddig sem mutattál fel, amikor pedig tükröt állítanak neked, akkor még neked áll feljebb...

És én legalább bármikor alá tudom támasztani az általam állítottakat, és ha meg is kérsz, akkor megteszem (de csupán csak azért nem kérszt meg, mert tudod, hogy igazam van, így jobban lejáratnád magad...), míg te KÜLÖN KÉRÉSRE sem vagy hajlandó semmit felmutatni a rágalmaidra...

Úgyhogy lehet, hogy 3 diplomát össze sikerült szedned, de emberileg egy 0 vagy... És nem tudom, hogy melyik a szomorúbb; mindig is ilyen voltál, vagy csak a korral savanyodtál be...

Egyébként meg megint nem tudom, hogy abból, hogy azt írtam, hogy szerinted még mindig logarlécet kellene használni, abból hogyan látod, hogy én nem tanultam a (csak a te elmédben élő) hibáimból...

2019. febr. 8. 15:10
 17/31 anonim ***** válasza:
45%

"Egyébként meg megint nem tudom, hogy abból, hogy azt írtam, hogy szerinted még mindig logarlécet kellene használni, abból hogyan látod, hogy én nem tanultam"

Akkor kérlek válaszolj a következő két kérdésre:

1. Milyen műveletek esetén szükséges a nyelv átfordítása?

2. Mire használható a futón található 3 vonal?

Ha ezekre tudsz válaszolni, akkor elhiszem hogy tanultad.

2019. febr. 8. 15:37
 18/31 anonim ***** válasza:

Esetleg feltűnt, hogy a "tanultam" szó után nincs pont, de szöveg még igen? ... És máris kiderül, hogy nem azt állítottam, amit te sugallni szeretnél...

Egyszerűen te tényleg KÉPTELEN vagy az általam leírtakat értelmezni. Most már teljesen világos.

És azt is tökéletesen alátámasztottad, hogy emberileg egy 0 vagy, ugyanis az írásom többi részére nem reagáltál, és hallgatás, ugye, beleegyezés... De persze, csak értelmezni nem tudtad az írást...

2019. febr. 8. 16:27
 19/31 anonim ***** válasza:
45%

Most tényleg nem vettem figyelembe a mondat végét. De ez nem változtat semmin. Nincs mit értelmezni azon, amit irogatsz, mert úgy zagyvaság ahogyan van. Nem is tudsz alátámasztani semmit.

Még a logarlécet sem ismered, na meg a lapos földes elméleteddel több száz évet le vagy maradva. Ideje lenne, az ezotéria kategóriába fáradnod.

2019. febr. 8. 17:07
 20/31 anonim ***** válasza:

Szerintem valamelyik 60%-os válaszadónak sokat segített volna a GeoGebra, amikor vektorokat kellett volna összeadni, de ábra híján elkavarta az előjelet a koszinusztételben. Meg láthatóan teljesen belekavarodott a megoldásba. De hát vannak olyanok, akik képtelen gondolkozni, csak bemagoltak pár dolgot, és azt ismételgetik papagáj módjára… Ő is ezt próbálta, el is rontotta.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif.. (Még arra is rákérdeztem, hogy nem-e csak elírás, nyilván nem az, mert akkor egy kicsit is gerinces kolléga már javította volna magát.)

2019. febr. 8. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!