Melyik kötelező olvasmányt nem olvastad el (soha)? Hogy élted túl azt az időszakot, amikor az volt a tananyag, és miért nem olvastad el azóta se?
"nem érdekelt soha az ilyen típusú kötelező olvasmány"
Milyen típusú? Nagyon sokféle típus van a kötelezők között: ifjúsági regény, eposz, romantikus regény, stb.
"azóta is napi szinten olvasok"
Ponyvát, komolyabbakat, vagy ezt is, azt is?
Én szinte semmit. Kivétel nekem pont Jókai, aki az egyik kedvencem (de nem akkor olvastam épp azt a regényét, hanem később) és Shakespeare, akit szintén szeretek (azt akkor olvastam, amikor kellett. A többiből az elején még csak-csak elolvastam ezt-azt (pl. a Legyek urát), de általában úgy nézett ki, hogy elkezdtem, de rájöttem, hogy rettentően taszít és vagy az első 2-3 fejezet után csak átlapoztam (minden oldalon beleolvastam 2-3 mondatba, hogy nagy vonalakban kövessem az eseményeket) és/vagy elolvastam egy összefoglalót. Végig szín ötös voltam, sosem volt hátrányom ebből az órákon, sőt, volt, hogy a legjobb összehasonlító elemzést én írtam két olyan könyvből, amibe (szinte) bele sem néztem:D
Amúgy én is szívesen olvasok, és gimis koromban is szívesen és sokat olvastam. Persze, szórakoztató irodalmat is (elsősorban krimiket, történelmi regényeket), de szépirodalmat is (Jókai, Mikszáth, Steinbeck, Dumas, Maupassant)
Egri csillagok, Kőszívű ember fiai, Az arany ember.
Minden mást elolvastam valahogy ezek a magyar "nagy regények" nagyon de nagyon nem jöttek be :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!