Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Van esély bejutni BME építész...

Van esély bejutni BME építész karra, ha nem matekból vagy fizikából emeltezek? 2 C1es nyelvizsgát is csinálok és jó vagyok a többi érettségi tárgyamból is úgyhogy meglesznek a pontjaim, de nem ezekből szeretnék emeltezni.

Figyelt kérdés

2019. jan. 17. 11:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
nem csak bejutni kell, ott helyt kell állni. A BME nehéz, sokat kell dolgozni. És ha valakinek nem megy középiskolás matek-fizika-rajz akkor keserves. A rajz kérdésre nem feleltél, pedig a szabadkézi rajz olyan fontos az építésznek, mint a szónoknak a beszéd, az a kifejezési eszköze.
2019. jan. 18. 12:08
 12/23 anonim ***** válasza:
Aki nem tud megcsinálni egy matek és fizika emelt kombót, annak nem való a műszaki pálya. Azt hiszed, az egyetemen ezeket meg lehet kerülni? Egyik volt osztálytársam ahelyett, hogy jobban ráfeküdt volna a fizikára, inkább beérte egy középpel. Nagyon sokat bukott az egyetemen. Hiányoztak a biztos alapok.
2019. jan. 18. 15:46
 13/23 anonim ***** válasza:
Be lehet jutni így is, de nem érdemes.
2019. jan. 18. 17:25
 14/23 A kérdező kommentje:
Igen a rajz megy, bocs hogy nem válaszoltam, azt már nagyon régóta csinálom. Félvi.hu-n azt írták a töri 9s elfogadható azért választottam az emeletett abból. Fizikából szar nálunk az oktatás azért nem azt választottam érettségi tárgynak, de szerintem külön tanárral is meg tudom tanulni.
2019. jan. 18. 19:47
 15/23 anonim ***** válasza:

Fizikából egyénileg is tudsz készülni a zseniális példatárból, mert mindennek ott a magyarázata és megoldása. Sorban minden példát oldj meg, megéri. Vedd meg, és oszd be, napi ritmusban. Dér-Radnai-Soós: Fizikai feladatok I-II.

[link]

2019. jan. 18. 20:05
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszi! Megrendeltem a könyvet! Akkor nem hátrány ha nem eretségizek fizikából, és töriből emeltezek? Nem lesz hátrány a többiekhez képest? Látja egyáltalán az egyetem hogy miből csináltam az érettségit vagy csak a pontjaim?
2019. jan. 18. 20:54
 17/23 anonim ***** válasza:
Az egyetemet nem érdekli, készít ugyan statisztikákat, de te ott már csak egy Neptun-kód vagy a sok közül. Viszont egy fizika emelt után joggal éreznéd, hogy oda való vagy, vagy sem! Nagyon jó próbája az egyetemi vizsgahelyzeteknek. Matek is.
2019. jan. 18. 21:31
 18/23 anonim ***** válasza:

A töri emeltbe is kell ám energiát fektetni, nem is keveset. A humán szakos, jogi pályára készülő osztálytársaim is rengeteget gürcöltek vele. Te miért tennéd, ha aztán a későbbiekben nem veszed hasznát? Ez nagyon logikátlan választás lenne. Pluszban még valami random tárgyból is kellene készülnöd, mert ugye kell egy 5. tárgyból érettségizni. A fizika választásával két legyet ütsz egy csapásra: csinálsz egy emeltet és meg lesz az 5. tárgyad is.

Ha jó vagy töriből, azt egy közép érettségin nagyobb hatásfokkal tudod hasznosítani.

2019. jan. 18. 22:50
 19/23 A kérdező kommentje:
És szerinted most egyénileg fel tudok készülni egy emelet fizika érettségire?Semmi oktatás nincs fizikából, képzeld azt mintha tanár se lenne.
2019. jan. 20. 16:27
 20/23 anonim ***** válasza:
Ezesetben csinálj matek emeltet.
2019. jan. 20. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!