Van esély bejutni BME építész karra, ha nem matekból vagy fizikából emeltezek? 2 C1es nyelvizsgát is csinálok és jó vagyok a többi érettségi tárgyamból is úgyhogy meglesznek a pontjaim, de nem ezekből szeretnék emeltezni.
Minek csinálsz 2 C1-es nyelvvizsgát?
Persze később nem árt majd, ha vannak nyelvvizsgáid, de a pontszámításnál nyelvvizsgákból max max 40 pontot szerezhetsz, így a második C1-es nyelvvizsgád semennyire nem fog a felvételibe beleszámítani.
Biztos lesznek szóbeli vizsgáid az egyetemen is. Bár én infós vagyok, de nekem is lesznek. Hozzá kell szokni. Épp a napokban lesz az első ilyenem matekból. Nehezebb dolgom lenne, ha ez lenne az első bizonyítgatós, matekos szóbelim. És itt még a kettesért is sokkal jobban meg kell küzdenem.
Jobban jársz, ha most kicsit jobban oda teszed magad. Egyrészt erősebb alapokkal fogsz rendelkezni, aminek a hiánya nagyon rossz következménnyekkel járhat az egyetemen; másrészt kicsit hozzászoksz a tanuláshoz. Mert hogy azt is tanulni kell. Itt pl. sokan szerintem azért véreznek el, mert nem tudnak tanulni: sem a módszereik nem megfelelőek, sem a kitartásuk nem elég. Aztán repülnek fél év után.
Nem bántani szeretnélek, ezek csak jó tanácsok a jövőre nézve :) Nem azért érettségizel, nem azért tanulsz, hogy felvételt nyerj az egyeremre. Hanem azért, hogy megfelelő tudást szerezz ahhoz, hogy majd el tudd végezni a kiválasztott szakot.
Nem lehet olyan buta, ha 2 C1-es nyelvvizsgád van/lesz. Nekem pl. még semmilyen nincs, mégis szóbeliztem matekból (valahol talán azért nincs, mert nem akartam egyszerre a kettőt bevállalni). De egy nyelvvizsgát le lehet tolni később egy nyár alatt.
Melyik részét nem érted? Hogy tanulsz? Mennyit?
Ha semmit nem értesz belőle, felejtős a mérnöki pálya. Senki se akarja, hogy rászakadjon a mennyezet, mert a kedves mérnök nem jó matekból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!