Miért hamis az állítás?
Figyelt kérdés
A képet linkelem, mert nem lehet itt úgy formázni, hogy "szép", áttekinthető legyen.
Ha írsz egy ellenpéldát, tökéletes. Lehet, hogy az állítást értelmezem rosszul, de akárhogy gondolom végig, az agyam az állítást igaznak értékeli ki. Csak lehet, hogy az agyam buta :(
2019. jan. 13. 22:59
1/3 anonim válasza:
b(n)=1/n
a(n)=1/n^2
mindkettő 0-hoz tart
2/3 A kérdező kommentje:
Ó de hülye vagyok, ment a zöld :D Csak növekvő sorozatokra gondoltam :"D
Várjál, nem jó a példád.. Ha n=1, akkor mindkettő érték 1. :D Mondjuk az összes többi n-re már jó a példád, gondolom, hogy az egyik nevezőhöz ha hozzáadunk 1-et, akkor már ez a dolog is kiküszöbölődik, csak már annyira fáradt vagyok, hogy nem tudom, melyikhez kéne :D
2019. jan. 13. 23:44
3/3 anonim válasza:
Akkor legyen a két sorozat 1/n és -1/n, ekkor nyilvánvaló, hogy minden pozitív egész n-re 1/n>-1/n, de a határértékük végtelenben 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!