Hogyan tudom kiszámolni a periódus időt a fordulatszámból?
Hát igen, sejtettem hogy nincs egyetemi végzettséged. Nem is tudom, miért feltételezek én itt bárkiről valami kis tudást is... Múltkor az egyik kötekedő válaszolóról is kiderült, még középiskolája sincs meg, közben pedig a bázistranszformációknál akart nagyot mondani.
És most meg rólad, hogy még az FFT-ről sem hallottál. Látszik, hogy a mérés-jelfeldolgozásról sem tudsz semmit, mert egy másik kérdésnél még az értékes jegyek sem mennek.
Én meg a múltkor még neked akartam feladatot adni... Ezek után már nem is küldeném el, mert minek.
"Tehát akinek nem mérnöki diplomája van, annak nem lehet egyetemi végzettsége... A következő megnyilvánulásod mi lesz? "
Nincs mérnöki diplomád. Fizikus, matematikus sem lehetsz, mert ott is kellett volna hallani az FFT-ről... FFT nélkül nincs is ma már semmi...
"Hát igen, sejtettem hogy nincs egyetemi végzettséged."
Szóval tényleg csak az ér valamit szerinted, ami vagy mérnöki, vagy matematikai, vagy fizikusi... Szomorú, hogy értelmiségiként ennyire szűk látókörű vagy...
Nem mellesleg, Sherlock, az már korábban is kiderülhetett volna számodra, hogy nincs ilyen irányú képesítésem, mivelhogy leírtam, hogy hobbiszinten foglalkozom ilyenekkel.
De megint visszakanyarodtunk oda, hogy bármit, ami fizikával vagy matematikával kapcsolatos, csak diplomával lehet megoldani...
"És most meg rólad, hogy még az FFT-ről sem hallottál. Látszik, hogy a mérés-jelfeldolgozásról sem tudsz semmit, mert egy másik kérdésnél még az értékes jegyek sem mennek."
Azért, mert te nem tudod értelmezni az általam leírtakat, vagy hogy mit milyen szándékkal írok, az nem jelenti azt, hogy nem megy. Sőt, az eredeti feladathoz semmi jelentősége az értékes jegyeknek, vagy csak annyi, amennyit leírtam.
Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy nem értesz a kertészkedéshez, mert eddig semmi olyat nem írtál, amiből ez kiderülhetne...
"Én meg a múltkor még neked akartam feladatot adni... Ezek után már nem is küldeném el, mert minek."
Értem... tehát aki nem hallott az FFT-ről, és/vagy nincs mérnöki/matematikusi/fizikusi/megamitteéppenértékelhetőnektartasz végzettsége, az meg sem tudhatja oldani a feladatodat... Egyre nagyobb baromságokat írsz, kicsit sem érzed?
De meg is fordíthatjuk a kérdést; ha valaki mérnök végzettséggel nem tudja megoldani, az nem is "igazi" mérnök. Mintha a feladatod bármit is jelentene ilyen szempontból... Sőt, biztosan lehet olyat mutatni, amit más mérnökök meg tudnak oldani, te meg nem. Akkor, te sem vagy igazi mérnök?
"Szóval tényleg csak az ér valamit szerinted, ami vagy mérnöki, vagy matematikai, vagy fizikusi... "
Ilyet egy szóval sem írtam, ne értsd félre. Csak megállapítottam, hogy ezen három végzettség egyikével sem rendelkezel. Attól hogy ilyen irányú diplomád nincs, még lehetsz kiváló orvos, fodrász, vagy éppen kőműves, de akár becsületesen dolgozó gyári munkás is. Egyiket sem becsülöm le.
"hobbiszinten foglalkozom ilyenekkel."
Ez örvendetes,
viszont ha zöldeket írsz, és ha az nekem szakmailag nem tetszik, akkor be kell látnod, hogy jogosan javítok.
"Sőt, biztosan lehet olyat mutatni, amit más mérnökök meg tudnak oldani, te meg nem. Akkor, te sem vagy igazi mérnök?"
Az ipar és a mérnöki tevékenység nem ilyen egyszerű. Össze kell dolgozni az épp futó projektekben, így születhet csak érdemi mérnöki alkotómunka, amely társadalmi és technológiai szintünket is emeli.
Egy projektnek nagyon-nagyon sok összetevője van, sok résztvevővel. De kár részletezni, amíg nem kerülsz olyan környezetbe, addig ennek fontosságát sem láthatod.
"Ilyet egy szóval sem írtam, ne értsd félre. Csak megállapítottam, hogy ezen három végzettség egyikével sem rendelkezel. Attól hogy ilyen irányú diplomád nincs, még lehetsz kiváló orvos, fodrász, vagy éppen kőműves, de akár becsületesen dolgozó gyári munkás is. Egyiket sem becsülöm le."
Szó szerint azt írtad, hogy
[Hát igen, sejtettem hogy nincs egyetemi végzettséged.]
Vagyis hogy nincs SEMMILYEN egyetemi végzettségem. De legalábbis olyan egyetemi végzettségem nincs, amit te értelmesnek titulálhatsz...
Ha odaírtad volna, hogy nincs mérnöki/stb. végzettségem, vagy csak annyit, hogy nincs ez irányú, máris nem sértesz meg vele.
Egyébként meg egy frissen végzett diplomás mérnök sem feltétlenül van annyira mélységeiben a dolgoknak, hogy mindent tökéletesen tudjon, mégis van diplomája, és egy olyan ember is érthet magas szintű dolgokhoz, aki egyébként x éve ezzel foglalkozik mérnöki diploma nélkül.
Tehát az eredeti állításod, mely szerint
[Mondjuk ha erre a kérdésre válaszolsz ebből az is ki fog derülni, hogy van -e egyetemi végzettséged]
nemcsak, hogy sértő sok emberre nézve (már nem az, hogy nekem van-e mérnök végzettségem vagy sem, hanem a tény, hogy ennek ismeretéből messzemenő következtetéseket lehet levonni), hanem alapvetően hibás is.
"Ez örvendetes, viszont ha zöldeket írsz, és ha az nekem szakmailag nem tetszik, akkor be kell látnod, hogy jogosan javítok."
Ha valóban "zöldeket" írok, és te jogosan azt kijavítod (persze a megfelelő stílus mellett), azzal nincs is semmi probléma.
Viszont az egész vita abból fakadt, hogy nem láttam egyértelműen, hogy a 3000-es fordulat nem rpm-ben van, aztán kiderült, hogy valójában igazam van, hogy nem is egyértelmű, majd utána az volt a problémád, hogy szerintem a fordulatszám mértékegysége 1/s, nem pedig rad/s, holott a rad/s még véletlenül sem mértékegysége a fordulatszámnak, annak ellenére, hogy azzal jellemezhető, az 1/s pedig definíció szerint az.
Csak két egyszerű dolgot mondtam csak ebből a kérdésből, amelyben állításod szerint "zöldet" írtam, aztán kiderült, hogy a valóság környékén sem vagy a kijavításoddal...
"Az ipar és a mérnöki tevékenység nem ilyen egyszerű. Össze kell dolgozni az épp futó projektekben, így születhet csak érdemi mérnöki alkotómunka, amely társadalmi és technológiai szintünket is emeli."
Ennek ellenére te pont ezt játszottad el az FFT-s feltevéseddel...
Te tényleg nem veszed észre, amikor saját magadnak mondasz ellent? ... Esetleg azt tudom elképzelni, hogy szerinted rád és rám más játékszabályok vonatkoznak; ha én nem tudok valamit, akkor nem lehetek se mérnök, se matematikus, se egyáltalán értelmes ember, ha te nem tudsz valamit, akkor "Ja, csak azért nem tudom, mert még nem foglalkoztam vele, de attól én még mérnök vagyok, és verem a mellem".
Csak azt nem tudom, hogy csak a két fent említett dolgot hogyan írhattad le mérnök létedre, pedig ahogyan beállítod magad, te lehetsz a mérnökök mérnöke, akinél szebb, jobb, okosabb és tévedhetetlenebb nincs is a földkerekségen.
"Egy projektnek nagyon-nagyon sok összetevője van, sok résztvevővel. De kár részletezni, amíg nem kerülsz olyan környezetbe, addig ennek fontosságát sem láthatod."
Újabb hibás feltételezés, szarkasztikus felütéssel...
Tisztában vagyok vele, hogy a "nagy" dolgok elérése jórészt több ember összedolgozásával történik, elvégre a különböző tudományterületek már annyira komplexek, hogy ember nincs a Földön, aki mindet egyszerre tudná átlátni (téged is beleértve), nem úgy, mint régen, amikor egy Newton egymaga képes volt lefektetni a fizika alapjait, vagy egy Bolyai egy új matematikát írni.
Neked annyit nem sikerül felfogni, hogy a periódusidő és a fordulatszám közti átváltáshoz nem kell egyetemi diploma, úgyhogy nem is értem, hogy miről beszélünk...
"a tény, hogy ennek ismeretéből messzemenő következtetéseket lehet levonni"
Igen, lehet levonni következtetést, mert az FFT olyan dolog, hogy mélységében csak a szakmaiak használják/értik. Az pedig szinte kizárt, hogy valaki laikusként, felsőfokú matematikai ismeretek nélkül ezzel foglalkozna. Egyrészt nem is érteni, másrészt alkalmazni sem tudná sehova, mert ez egyébként is külön szakma.
Az hogy elbohóckodsz az okostelefonodon a soundanalyser alkalmazással, az játék legfeljebb.
"Viszont az egész vita abból fakadt, hogy nem láttam egyértelműen, hogy a 3000-es fordulat nem rpm-ben van"
Hát igen, ezt látni kell.
"Neked annyit nem sikerül felfogni, hogy a periódusidő és a fordulatszám közti átváltáshoz nem kell egyetemi diploma"
Az a baj, hogy én ezt tudom. De neked viszont nem sikerült igazolnod. Ugyanis diplomátlanul pont az ellenkezőjét igazoltad, hogy azt sem tudtad mi az rpm...
Ilyen hiányos tudással hogy mersz választ írni egy kérdésre egyáltalán?
"Igen, lehet levonni következtetést, mert az FFT olyan dolog, hogy mélységében csak a szakmaiak használják/értik. Az pedig szinte kizárt, hogy valaki laikusként, felsőfokú matematikai ismeretek nélkül ezzel foglalkozna. Egyrészt nem is érteni, másrészt alkalmazni sem tudná sehova, mert ez egyébként is külön szakma."
Akkor te még nem hallottál olyanról, hogy valaki elment egy céghez gyakornoknak, aztán ott is maradt dolgozni úgy, hogy a diplomát nem szerezte meg. Pedig sok ember van így. Sőt, ők azt is mondják, hogy "A gyakorlati helyen töltött fél év alatt többet tanultam, mint az egyetem 5 éve alatt tanulhattam volna". És ebben nagyon van igazság, mivel az egyetemen szinte nem megy más, minthogy rengeteg olyan dolgot meg kell tanulni, amit az adott szakon sem fog használni, mert mondjuk mire elvégzi az egyetemet, addigra már elavult lesz, vagy már akkor elavult volt, amikor elkezdte az egyetemet (akárcsak ha a logarlécet kellene megtanulni használni...), míg a gyakorlati helyen csak azt tanulja meg, amire ténylegesen szükség van, és azt testközelből.
"Az hogy elbohóckodsz az okostelefonodon a soundanalyser alkalmazással, az játék legfeljebb."
Egyrészt nem értem, hogy mi ez a szarkasztikus fennhang megint...
Másrészt aki "bohóckodik a telefonján", az nem is nagyon foglalkozik FFT-vel. Szóval megint sikerült akkora baromságot leírnod, amit nálad gyengébb képességű emberek sem engednek meg maguknak...
"Hát igen, ezt látni kell."
Naivan már azt hittem, hogy volt értelme a kérdéskört több oldalról is tárgyalni, és felfogtad, hogy amit leírtál, az szín tiszta baromság, de sajnos azt kell látnom újra, hogy teljes időpocsékolás volt. Én vettem a fáradtságot arra, hogy több módon is bemutassam, hogy nincs igazad, addig te csak azt szajkóztad, hogy "Ezt csak mérnökök érthetik". Kíváncsi lennék, hogy ha az általad leírtakat megmutatnád valamelyik kollégádnak (már ha van olyan, aki szóbaáll veled az általad produkált stílus alapján), akkor kettőnk közül melyikünknek adna igazat. Ha nem olyan fogalmatlan, mint amilyen te vagy, biztos nem azt fogja mondani, hogy csak és kizárólag rpm lehet a fordulat. Ha nekem nem hiszel, akkor nyugodtan kérdezz meg mást. De gondolom nem fogod megtenni, mivel magadban tudod, hogy egyáltalán nincs igazad, és csak az eszedet játszottad.
És utoljára kérlek meg arra, hogy az egybetartozó szövegrészeket egyként értelmezd. Amíg ez nem megy, egyszerűen nem foglak innentől kezdve vitapartnernek tekinteni. Mert nem érdemled meg.
"Az a baj, hogy én ezt tudom."
Kétlem... Pont az ellenkezőjét mutattad eddig...
"De neked viszont nem sikerült igazolnod."
Ez most komoly? Tényleg igazolnom kell azt, hogy egy olyan dolog megértéséhez nem kell diploma, amit általános iskolában tanítanak?
Te komolyan normális embernek gondolod magad???
"Ugyanis diplomátlanul pont az ellenkezőjét igazoltad, hogy azt sem tudtad mi az rpm..."
Újabb logikai hiba a mátrixban...
Attól, hogy valaki nem tudja, hogy mi az az rpm, az nem jelenti azt, hogy a fordulatszámot és a periódusidőt ne tudná értelmezni... Te még mindig mást sem csinálsz, mint azon lovagolsz, hogy a fordulatszám csak is kizárólag rpm lehet, mert egy gép adataira is pont ez igaz, holott ezt a kérdéskört már nem egyszer körbejártuk.
Ráadásul az is kiderül, hogy egyszerűen nem olvasod végig az általam leírtakat, ugyanis két helyen is tanúbizonyságát adtam, hogy tudom, mi az az rpm. Nem adom meg azt a szívességet, hogy kimásolom. Keresd meg magadnak, de úgysem fogod. Az sem érdekel...
"Ilyen hiányos tudással hogy mersz választ írni egy kérdésre egyáltalán?"
Hogyan mertem azt mondani, hogy a periódusidő a fordulatszám reciproka, amikor nem tudom, mi az az rpm? Ezt is komolyan gondolod?
Innentől kezdve az írásaidra semmilyen formában nem fogok reagálni azt leszámítva, hogy rád hivatkozom:
[A kérdés nem a tudományok kategóriába van.]
(Persze ha jogos a felvetésed, és a stílusod is normális lesz, akkor természetesen korrigálni fogom magam.)
Egyszerűen csak időpazarlás bármit is írni neked. Ha a falnak elmondom, az hamarabb megérti. Arról nem is beszélve, hogy a falnak minden második mondata nem áll ellentmondásban egymással. Egyszerűen értelmesebb vitapartner, mint te. Ami persze nem baj, elvégre nem lehet mindenki mindenben jó. Szóval te is vonulj csak szépen vissza a tervezőasztalodhoz, és csináld azt, amihez értesz, ott legalább nem fog kiderülni, ha hülye vagy minden máshoz.
A vitát lezártnak tekintem olyannyira, hogy törlöm a megválaszoltjaim közül, így azt írhatsz, amit akarsz, én már látni nem fogom.
"Akkor te még nem hallottál olyanról, hogy valaki elment egy céghez gyakornoknak, aztán ott is maradt dolgozni úgy, hogy a diplomát nem szerezte meg. Pedig sok ember van így. Sőt, ők azt is mondják, hogy "A gyakorlati helyen töltött fél év alatt többet tanultam, mint az egyetem 5 éve alatt tanulhattam volna".
Tipikus süket duma, amit az egyetemet elvégezni nem tudottak vallanak. Persze töredéke sem igaz.
"És ebben nagyon van igazság, mivel az egyetemen szinte nem megy más, minthogy rengeteg olyan dolgot meg kell tanulni, amit az adott szakon sem fog használni, mert mondjuk mire elvégzi az egyetemet, addigra már elavult lesz,"
Nevetséges. Honnan tudod egyáltalán, hogy mire lesz szükséged? És miből gondolod, hogy amit az egyetemen tanítanak az nem hasznos. Te is egy kibukott alak lehetsz, aki elkeseredésében osztja itt a hülyeségeit...
"akárcsak ha a logarlécet kellene megtanulni használni..."
De már nem kell. Van fogalmad neked egyáltalán a mai számítástechnikáról? A matematikai programcsomagokról? A numerikus megoldási algoritmusokról?
Mert látszik, hogy halvány gőzöd nincs ezekről...
"addig te csak azt szajkóztad, hogy "Ezt csak mérnökök érthetik""
Nem írtam ilyet. Mellesleg egy technikus is tudja mi az az rpm, és egyébként minden normális ember. De látom, neked még ezt a szintet sem sikerült elérned.
Egy elkeseredett ember maradsz örökre, akit kivágtak a főiskoláról. Kár szépíteni, nem mindenki alkalmas a pályára.
"mert egy gép adataira is pont ez igaz"
Nem egy gép adataira, hanem az esetek 98%-ra... De látszik, neked csak a 2% jutott. Ilyen hiányos ismeretekkel nem is csoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!