Egyenesen arányos, nem egyenesen arányos, szabadon eső testek, valaki esetleg érti ezt? Többi lent
Pénteken TZ de nem értem az anyagot. Az egyenes arányosság még oké azzal jóban vagyok de a nem egyenesen arányosak ( itt azt hiszem hogy ahányszorosára nő a sebesség annyinak a négyzetével nő az idő is de ebben sem vagyok teljesen otthon) illetve vannak a szabadon eső testek ami már kész homály
Ennél leginkább azokat nem értem amikor az út, idő, gyorsulás egyike van csak megadva és ebből kell kiszámolni a többit. Valaki nem tudna segíteni? SOS
Mit nem értesz ezen? Lusta vagy elolvasni a könyvet? Mert azon nem tudunk segíteni.
Két dolgot tanultok:
1. egyenletes mozgás: az út és az idő között egyenes arányosság van, ezért hányadosuk konstans, mégpedig a sebesség. v=s/t. Ezt ugye már bőlcsödében tanítják.
2. egyenletesen változó mozgás: az út és az idő között négyzetes arányosság van, ezért s/t^2=konst. és ez a gyorsulás fele. s=(a/2)*t^2. Ez óvodás szintt.
a szabadesés ugyanez, csak a helyett g van.
Kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!