Milyen rajzeszközöket szoktak használni kézzel történő műszaki rajz készítéséhez?
Rajztábla, fejesvonalzó, 45°-os és 60°-os vonalzók, körző, körsablon, görbe vonalzó (hiperbola, parabola, ellipszis, evolvens).
Vonalvastagság: általános alapszabály, hogy a kontúrvonal vastagsága duplája a vékonyvonalénak. (Legjobb a 0.35-0.7 páros).
Az előszerkesztésekhez kemény ceruzát kell használni.
Régen még kellett tus a kontúr kihúzásához, penge a kaparáshoz. De most már pauszra nem rajzol senki...
Köszönöm.
Tudnál ajánlani egy jó boltot vagy webshopot ahol be tudom szerezni az eszközöket?
Szerintem most már bármelyik írószer boltban ezek nagyrésze beszerezhető, vagy rendelhető, érdeklődni kell.
Konkrét helyet ajánlani nem tudok, mert amikor én még ezt tanultam, azóta változtak az idők.
Azt viszont megjegyzem, hogy tisztességes és strapabíró rajztáblát és fejesvonalzót csak kisiparos asztalos tud készíteni. Mert amilyen rétegelt lemezből összetákolt selejteket dobnak manapság a piacra, az alígha jó valamire.
Ja és még egy: újabban a görbevonalzó készletből kispórolják az evolvenset. Külön kell kérni. (Ha van egyáltalán).
Ez van, szóval, manapság már mindenki számítógépes tervezőrendszerekkel rajzol.
Minek neked ez egyébként, mit akarsz kézzel rajzolni?
Akkor minek a vonalzó? A szerkesztés elveit kell láttatni szabad kézzel.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!