Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fizika házimat nem értem, sos?

Fizika házimat nem értem, sos?

Figyelt kérdés

90 km/h sebességgel halad egy autó. Egy adott pillanatban fékezni kezd, és 10 másodperc alatt lefékez 10 km/h sebességre. Mekkora volt a lassulás és mekkora a megtett út? Mekkora az átlagsebesség?

tudom hogy v=a/t, tehát a lassulás gondolom 8m/s^2 lenne, de mekkora az átlagsebesség? azt is tudom, hogy az átlagsebesség=össz megtett út/össz idő

2018. okt. 22. 17:43
 1/3 A kérdező kommentje:
és mekkora a megtett út?
2018. okt. 22. 17:43
 2/3 anonim ***** válasza:

a=delta(v)/delta(t)

a delta(v) most 80 km/h=22,22 m/s

a=2,22 m/s^2

Az út kiszámításához a négyzetes úttörvényt lehet használni:

s=1/2a*t^2=111,11 m

az átlagsebesség képletét pedig már leírtad.

2018. okt. 22. 18:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Először is nem lehet összevissza osztogatni.

Ha km/h -t osztasz secundummal, akkor miért írod oda, hogy m/s^2 az eredmény? Baromság!

Az eredmény km/(h*s). Azaz a lassulás 8 km/(h*s). Nem is tudom, hogyan jutott esetbe, hogy az h*s = s^2.

5*8 mióta egyenlő 8*8-al? Általános iskola első osztály!

Ha a km/(h*s) -ot át akarod váltani m/s^2-be, akkor 3,6-al kell osztani!

Így lesz a= 2,22 m/s^2. Ahogy a #2 is leírta.

Másrészt a #2 -es is csak eddig jutott, mert utána teljes hülyeség amit ír.

Csak azt tudnám, hogy aki nem ért hozzá, az minek írogatja le a butaságait, miért butítja a többieket?!

Aki nem tudja, legalább maradna csendbe, és a hülyeséget tartaná meg magának.

Annyi egyébként az egész, hogy fölrajzolod a sebesség-idő diagramot. Az egy trapéz, és ennek a területe adja a megtett utat.

A párhuzamos oldalak hossza 25 m/s és 2,78 m/s.

A trapéz magassága: 10 s.

A trapéz területe = középvonal*magasság.

Középvonal= (25+2,78)/2=13,89 m/s.

A megtett út= terület= 13,89*10 =138,9 méter.

Ez a helyes megoldás. Amit a 2-es írt az hülyeség, mert nem áll meg a test, hanem 10km/h-ig lassul csak!

2018. okt. 23. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!