Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egy baráti társaságban az a...

Egy baráti társaságban az a szokás, hogy találkozáskor a fiúk jobb és bal kézzel is kezet fognak. Egy alkalommal hatan találkoztak. Hány volt még hátra, amikor már 13 kézfogáson túl voltak?

Figyelt kérdés

Egy baráti társaságban az a szokás, hogy találkozáskor a fiúk jobb és bal kézzel is kezet fognak. Egy alkalommal hatan találkoztak. Hány volt még hátra, amikor már 13 kézfogáson túl voltak?

Egy 35 fős osztályban legalább hány telefonhívás kell ahhoz, hogy egy információ, amit az osztályban csak egy gyerek tud, mindenkihez eljusson?

Igazold, hogy biztos van olyan gyerek aki nem hivott fel senkit ha mindenki csak egyszer hallja az információt.

2018. okt. 9. 21:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Összesen 13*12/2 jobbkezes es ugyanennyi balkezes kézfogás van. Tehát 156 kézfogás kell hogy legyen. Ebből már 13 megtörtént így 156-13=143 kézfogás lesz még.
2018. okt. 10. 07:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. okt. 10. 08:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Félreolvastam. Én úgy oldottam meg hogy 13an vannak. Bocsi figyelmetlen voltam.

Ha hatan vannak akkor 15-15 balos és jobbos kézfogás van. Ebből 13 megtörtent akkor 30-13=17 kézfogás hiányzik.

2018. okt. 10. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!