Csillagászat? Sziasztok nemrég kezdtem el az egyetemet és a csillagászattal picit lemaradtam. Most kaptam egy házit: hogy hogy látom járni a napot ha az északi sarkon vagyok?

Figyelt kérdés
Valaki nem tudna segíteni főleg rajzzal vagy írásos magyarázattal amiből esetleg letudnám rajzolni, levezetni ?

#csillagászat #napjárása
2018. okt. 6. 16:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Annyit bizonyára tudsz, hogy a Föld forgástengelye az ekliptikára nem merőleges, hanem 28,5 fokot zár be.

Így az északi sarkon, mert arról szól a házid, évente egy nap van, fél évig nappal, fél évig éjszaka, meglehetősen hosszú hajnal és alkonyat szakasszal, ezt kellene kidomborítanod.

Ennek az oka az, illetve a nappal, vagy az éjszaka attól függ, hogy a Föld éves keringési periodusának abban a pontjában, amelyben éppen van, a forgástengelye a Nap felé, vagy ellenkező irányban dől, mert pusztán a 24 órás tengely körüli forgása következtében nem kerül olyan állapotba, hogy a napszak megváltozhasson.

2018. okt. 6. 16:21
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen már legalább eltudok indulni :)
2018. okt. 6. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!