Mennyi idő alatt lehet megírni egy szakdolgozatot?
Kedves 11-es.
Szerinted a BME-n más a helyzet?
Van két kollégám aki gyakornok volt de egyik nyáron, másik múlt télen végezett a BME-n. Az egyik 3, a másik 4 hét alatt írta meg a szakdolgozatát, de csak azért húzódott el eddig mert sokat túlóráztunk és kevesebb szabadidejük volt rá. Mondj már egy olyan mérnöki szakot az országban, ahol ennél több idő kell egy szakdolgozathoz.
A szükséges ismeret megszerzése meg nem meghatározható. Olyan témában írtam a szakdogám, amiben már államvizsga előtti egy évben főállásban dolgoztam egy cégnél. Akarsz még kötözködni?
Én sem kezdtem még el, és simán menni fog. Nálunk ha jól tudom 14. Hét végéig kell leadni, az még 9 hét, több mint két hónap.
Ezalatt kell összehozni ~40 oldalt, ami legyen heti 5=napi 1, ha szeretnél egy kis szabadidőt is, még suliba járni.
Napi egy oldal az gyakorlatilag semmi, vannak akik egy GitHub repo-t lehúznak és rizsáznak valamit róla egy-két nap alatt.
Szerintem bőven van még időd, sok sikert.
#16 vagyok:
100 oldal?
Egy phd értekezés ennyi maximum, ez egy 15 kredites "tárgy", nem kellene túllihegni.
"És nem egy vidéki mucsaröcsögei képzést csináltam meg, hanem egy kandós villamosmérnöki bsc képzést"
Én vidéki egyetemre járok, gondoltam megnézem hol tart a kandós villamosmérnökképzés:
hááát, sok vidéki egyetem megelőzi :D
Én megnéztem az enyémet, a world dokumentum szerint 3ezer percet dolgoztam rajta. Persze foglalkoztam úgy is a dolgozattal, hogy nem volt megnyitva a world fájl, és volt olyan is, hogy megnyitottam és közben elkalandoztam másfelé, de ha belegondolok, nagyjából reális. Ez kb 50 óra. Ha napi 8órát írnék (ha annyit tudnék dolgozni rajta koncentrálva), egy hét alatt meg tudnám csinálni. Én másfél hónapig írtam, amikor volt időm, vagy kedvem hozzá, akkor melléültem, így napi kb 1 órára jött ki.
Nagyon szakfüggő, nagyon eltérőek a követelmények
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!