Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mennyi sin^2x (sinus négyzet...

Mennyi sin^2x (sinus négyzet x) integrálja?

Figyelt kérdés

Hogyan kell integrálni? Van egy olyan felezős képlet nem? Nem tudom pontosan de valahogy nem így van?: (1+sin2x)/2. S akkor ezt már tudom integrálni.

De ha tudtok valami más módszert akkor írjatok...fontos lenne.

2010. jún. 21. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Szia.A megoldas a trigonometriai oszefugesekben rejlik.Limk [link]

sin^2x (sinusz negyzet x) = (1-cos2x)/2.Az integral x/2 -(sin2x)/4. Adj egy zold pacsit ha megfelelo a valaszom.

2010. jún. 22. 12:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

sin^2(x) = 1-cos^2(x)

Parciálisan integrálunk (S most az integráljel)

S sin^2(x) dx = -sinx*cosx + S cos^2(x) dx

innen mintha egyenlet lenne:

S sin^2(x) dx = -sinx*cosx + S1dx -S sin^2(x) dx

2*S sin^2(x) dx = -sinx*cosx + x +c

S sin^2(x) dx = (-sinx*cosx + x)/2 +c

2010. jún. 22. 13:04
 3/4 anonim ***** válasza:
88%
Elso vagyok.Mindket fentebb emlitett valsz helyes.Mivel (-sinx*cosx + x)/2 = x/2 - (2*sinx*cosx)/4.Mivel sin2x =2sinx*cosx.
2010. jún. 22. 13:41
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen az összes választ, a felezős képlet alatt az első válaszoló képletét értettem. Tudtam, hogy valahogy úgy kell megoldani.

Köszi szépen...és megkaptátok a várva várt zöld pacsit :D

2010. jún. 22. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!