Geogebra segítség?
Itt a "Felső" és az "Alsó" pontok fixek, nem mozgathatóak. A "B" és "C" pontok viszont igen, egy adott rádiusszal. Az lenne a cél, hogy a B és a C pontot úgy össze tudjam kötni, hogy közöttük a távolság állandó legyen ÉS egyszerre tudjam mozgatni őket. Erre milyen megoldás van?
Jó lett volna, ha az eredeti feladatot írod ki. Így nagyon nehezen érthető. Lehet, hogy félre is értettem?
Látom, nem azonos GeoGebra verzióval dolgozunk, ez nem lenne gond.
Köszönöm, erre gondoltam. Közben nekem is sikerült valamit alkotni, nem tökéleteset, de így már boldogulni fogok vele.
A [link] -on kezdtem el tervezni eredetileg.
Ez egyébként nem matekos feladat alapból. Azért választottam a GeoGebrát mert gondoltam hogy ebben meg lehet oldani a dolgot.
Egy személyautó futóművét akartam megvizsgálni hogyan viselkedik. Pontosabban hogy terhelésre hogy változik a kerékdőlés. A Felső és Alsó pontok azért fixek, mert azok a futómű bekötési pontja a karosszérián. (Szemléltetés: [link] ) És ami a lényeg az a kerékdőlés-, a BC szakasz meredekségének változása terhelés változásra (például kanyarban a külső íven lévő kerekekre nagyobb erő hat, így a rugók azon az oldalon összenyomódnak, így a hasmagasság lecsökken, így a kerékdőlés is változik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!