Párhuzamos, egy irányba mutató vektorokból hogy vonjuk ki az egyiket a másikból, ha nem tudjuk melyik a nagyobb?
7.-es fizika házi feladat: ha egy ember a mérlegre állva 60kg, akkor mennyit mutat a mérleg, ha az ember egy lefelé 2m/s-mal gyorsuló liftben áll?
Ott akadtam el, hogy mennyi a szummaF (nem találtam a jelet)
"F(vektor!!)=m*a(vektor!!)"
Úgy látszik, akkor még a Newton II. axiómáját is rosszul
sikerült megtanulnod. Mert Newton axiómája általános esetben két részből áll.
1. Impulzusderivált=eredő erő.
2. Impulzusmomentum derivált=eredő nyomaték.
A te képleted csak az 1.-nek egy igen speciális esetét adja. Indoklás nélkül elég ostoba kijelentést tettél...
aha és gondolod hogy egy középiskolasnak egyetemi szintem tanítják a fizikát....deriválttal... "1. Impulzusderivált=eredő erő.
2. Impulzusmomentum derivált=eredő nyomaték." . mivel aki attol még hogy emelt szinten tanulja a fizikát nem jelenti azt hogy emelt szintű matekkal kéne leírni a képleteket közép suliban. max egyetemen mert ott elvárják hogy ha már fizikával folytatod a céljaidat akkor hogy a matek része is ennyire pontosan legyen meg a fejedben.
Ez a #14 nem az a gyerek aki tagadja az F=ma képletet? :DD
Megnyugtatok mindenkit, ezek a tételek így kimondva: [link]
igazak, és NEM szükséges közéjük a perdületre vonatkozó tétel (ami szintén egy igaz állítás, ezek nélkül is).
#15 Ha a lebutított változatot használod, ami az általánosság megszorítását jelenti, akkor legközelebb írd le, hogy milyen megkötés mellett igaz a képlet.
De egy speciális esetre érvényes formulát ne úgy állíts be, mintha az általános lenne!
#16-nak:
"NEM szükséges közéjük a perdületre vonatkozó tétel (ami szintén egy igaz állítás, ezek nélkül is)."
Persze, mert ott anyagi pontot tárgyalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!