Hogyan adnád meg a következő lineáris leképzés mátrixát?
Figyelt kérdés
Nem csupán a megoldásra, hanem a levezetésre is szükségem lenne, ezért megköszönném, ha feltöltené valamilyen tárhelyre a bescannelt levezetést aki segít.
Pl.: [link]
Feladat:
Adjuk meg a következő lineáris leképzés mátrixát az (1,1),(2,1) és (1,0),(0,1) bázispárban.
φ:R2 --> R2, (x1,x2) --> (x1+x2, -x1).
2010. jún. 13. 17:50
1/1 anonim válasza:
Hát, én ilyen mélyen nem tanultam ezeket, de az látszik fejszámolással is, hogy ha (1,0) (0,1) a bázispár, tehát a szokásos bázis van, akkor egy (1 1 | -1 0) (a második rész a második sor akar lenni) mátrixszal szorozva az x1 x2 -t megkapjuk ami kell. Hogy ezt hogy kell más bázisra áttenni, azt nem tudom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!