Segítene valaki (Matek)?

Figyelt kérdés

Kaptam egy Matek házit amit nem nagyon sikerült eddig megcsinálnom akár mennyit gondolkodtam rajta:(

Feladat:

Mekkora annak az egyenes körhengernek a felszíne, amelynek alapköre r sugarú, térfogata pedig V ?

r= 5cm V= 628cm(köb centiméter)

2010. jún. 9. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tanuld meg a képleteket!!!!

Köralapú henger.

V=r^2πh (ahol r a sugár, h a magasság (jelölése lehet m, M is, nem tudom ti hogy szoktátok))

Behelyettesítve az adatokat megkapod a h értékét.

Felszín:

A=2πr(r+h)

Minden adatod megvan hozzá, ennyi.

2010. jún. 9. 16:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az alapkör kerülete

k=2r*pi = 10 pi cm

Az alapkör területe

T= r^2*pi = 25pi cm^2

A henger magassága

m= V/T = 25,12/pi cm

felszín

A=k*m + 2*T = (251,2 + 50*pi) cm

Ha a tizedesjegyek is érdekelnek, akkor számológép

2010. jún. 9. 16:45
 3/5 A kérdező kommentje:

A magasság nincs meg adva ezért nem tudom kiszámolni a felszínét ...

De kösz a segítséget!

2010. jún. 9. 16:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen épp ez az. Leírod a térfogatképletet (mert az meg van adva), beírod az adatokat. Egyet nem tudsz, a h-t. Így az egészet veheted egy egyismeretlenes egyenletnek, ha úgy teszik a h az x. Ebből kijön.
2010. jún. 9. 16:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérdező! Két megoldást látsz. Az elsőben egy olyan képlet van, ami a magasság ismerete nélkül adja a végeredményt. A második levezetésben, meg konkrétan ki van számolva a magasság. Mindkettő jó
2010. jún. 9. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!