2sin x és sin2x között mi a különbség?
A sin2x-et nem tudod "eltüntetni" ha osztasz kettővel.
(2sinx)/2=sinx
sin2x=2sinxcosx
2sinx = 2 * sin(x)
sin2x = sin(2*x)
Bruuh
Sin2x = Pi/2 +2kPi /:2
Sinx= Pi/4 kPi
Hát ezt az egyenlegmegoldást érdemes minél előbb elfelejteni... Csináld azt, hogy logikusan végiggondolod.
Próbáld megoldani ezt:
sin(y) = PI/2 + 2*k*PI
Itt rá lehet jönni, hogy a valós számok körében nincs megoldás. Hiszen a sin(y) függvény valós y esetén [-1,1] intervallumon vehet fel értéket. PI/2 > 1, így azt sin(y) nem veheti fel.
Ha lenne megoldás y-ra, akkor x-et már nagyon egyszerűen megkaphatnád belőle:
y = 2x
Hát oké, köszönöm
Igaz, én csak most tanulom de valamit nem értek azon amit mondasz.
Habár a Pi/2 tényleg nagyobb mint 1, ez a szám azt az adatot adja meg, mekkora távolság van 0fok/2Pi/Cos1 tol az adott fokig, ezesetben Pi/2. Pi/2 = 90 fok, ami radianban kb ~ 1,56 korul lehet. A Pi = 3,1415... Ami a 180foknal van. A tavolsagot ugy ertem, hogy cmben milyen hosszu a kor élének azon resze, amíg elerunk az adott fokik (itt Pi/2).
A (-1;1) intervallum a sin/cos tengely ket végpontja. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem a ket adatot, amit az előbb kozoltel, nem jo osszevetni.
Valószínűleg nehezen ertheto amit leirtam mert kicsit nehezn beszélek /fogalmazok, de remélem atjon a lenyeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!