Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kémia 8. osztály mozaik...

Kémia 8. osztály mozaik könyvkiadó mf a jegyem múlik rajta valaki segít megoldani?

Figyelt kérdés
Mozaik kiadós 8.osztályos kémia mfben feladtak 2 feladatot a 94.oldalon a 2. és az 5.feladatot. ezen múlik hogy hanyas leszek nekem ez kicsit nehéz kérlek segítsetek.megköszönném :)
2010. jún. 5. 12:28
1 2
 1/13 anonim válasza:
Nem tudnád leírni a feladatot?
2010. jún. 5. 12:41
 2/13 A kérdező kommentje:

1.Hány gramm hidrogént fejleszt 7g vas sósavból?

2.4 mol konyhasóból 23,4 tömeg%-os oldatot készítünk.

a) Hány gramm vízben oldjuk fel a sót?

b) hány mol nátriumiont tartalmaz az oldat?

c)hány gramm kloridion van az oldatban?

kérlek segíts megoldani ezt a 2 feladatot vagy ha megoldanád megköszönném. ha itt nem tudod leírni akkor úgyis jó ha wordbe írod és e-mailben elküldöd vagy masnen.

2010. jún. 5. 12:48
 3/13 A kérdező kommentje:
msn-en*
2010. jún. 5. 12:48
 4/13 anonim ***** válasza:

Számolás nem írok, csak megoldásmenetet

(h te is dolgozz vele, meg azért is mert rengeteg tanulnivalóm van)

1.Hány gramm hidrogént fejleszt 7g vas sósavból?

6HCl+2Fe -> 2FeCl3 + 3H2

a 7 g-ot leosztod a vas moláris tömegével, ebből megkapod h hány mol vas van. 2 mol vasból 3 mol hidrogén lesz. ez aránypár alapján megvan a megoldás.

2.4 mol konyhasóból 23,4 tömeg%-os oldatot készítünk.

a) Hány gramm vízben oldjuk fel a sót?

a 4 molt megszorzod a konyhasó moláris tömegével, majd azt elosztod 23,4-el, és szorzod 100-zal. ez az oldat tömege. ebből kivonod az oldott anyag tömegét. és megvan az válasz.

b) hány mol nátriumiont tartalmaz az oldat?

4-et, mert teljesen disszociál az NaCl Na+ra és Cl- ra

c)hány gramm kloridion van az oldatban?

4 mol, ezt szorozd be a Cl moláris tömegével.

ennyi. ha még mindig nem tiszta, akkor szólj.

ha megcsináltad és elküldöd az eredmény, levezetéssel, szívesen ellenőrzöm.

(bocs h nem írtam le, de az tényleg nem segítene, mert később is kötelező lesz a kémia...)

2010. jún. 5. 13:53
 5/13 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm hogy segítettél.. jobb lett volna ha leírtad volna am tudom hogy kötelező meg tanulom is csak most nagyon nem szeretném elrontani hétfőre be kell vinnem a suliba ezen múlik hogy 5ös vagy 4es leszek és nem vagyok biztos benne hogy megtudom jól csinálni.=/
2010. jún. 5. 19:45
 6/13 A kérdező kommentje:
jajj most már értem. már csak ki kell számolnom, sokat segítettél nagyon köszi =)
2010. jún. 5. 19:46
 7/13 A kérdező kommentje:
egyet nemértek. írtad hogy 4mol ezt szorozzam a moláris tömeggel.. de most itt 4el szorozzam a moláris tömeget vagy 4mol anyaggal?
2010. jún. 5. 19:50
 8/13 anonim ***** válasza:

4 mol*37,5 g/mol=150 g

de ha megvagy vele és elküldöd, szívesen leellenőrzöm :)

jó munkát!

2010. jún. 5. 23:29
 9/13 A kérdező kommentje:
szerintem holnap reggel megcsinálom és elküldeném neked hogy átnézd. egy e-mail címet írsz? rendes vagy hogy segítesz. :)
2010. jún. 5. 23:58
 10/13 A kérdező kommentje:
tudnék valamiben segíteni neked am?
2010. jún. 6. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!