Ezt a mondatot kéne elemezni és minden egyes szavának szófaját megállapítani. Segít valaki?
Figyelt kérdés
A mi mérsékelt éghajlatunkhoz szervezetünk télen-nyáron jól alkalmazkodik.2017. dec. 17. 12:08
1/10 anonim válasza:
A-névelô
mi-személyes névmás
mérsékelt-melléknév
éghajlatunkhoz-ragos fônév(névmás) -hoz, -hez, -höz
szervezetünk-fônév, a mondat alanya
télen-nyáron-idôhatározó
jól-módhatározó
alkalmazkodik-ige, a mondat âllítmánya
2/10 anonim válasza:
Ha nem jó, bocsi régen tanultam. 37 vagyok. :)
3/10 anonim válasza:
Bár lehet a mi inkább itt birtokos névmás. Kinek a, minek az éghajlatához.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2017. dec. 17. 13:18
5/10 anonim válasza:
Valóban rég tanultad! És valószínűleg akkor se jól! Olyan szófaj, hogy határozó, nincs! Határozószó van! A határozó mondatrész. A mi személyes névmás. Semmi nem zárja ki, hogy birtokos jelző legyen, pont úgy, mint egy főnév. A birtokos névmás az enyém-tied-övé stb.
6/10 anonim válasza:
Köszi, hidd el jó tanultam. Te viszont vedd elô a könyvet és ismételgess kicsit. Oktasd már ki ôket is:
7/10 anonim válasza:
Mindazonáltal elolvastad a kérdést vagy csak a szófajig jutottál?
8/10 anonim válasza:
A határozó olyan MONDATRÉSZ .... Mondatrész, érted? Nem szófaj!!
9/10 anonim válasza:
Mondom nem tudsz értelmezi. De figyelj, hagyjuk, túl magas neked.
Kellemes Ünepeket!
10/10 anonim válasza:
Na azt azért ne akard nekem bemagyarázni, hogy az első válaszban minden szónak a szófaját írtad, és mit ad isten pont a határozóknak meg a mondatrészi szerepét teljesen szándékosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!