19. Század kiegyezés fogalmazás. Valaki?
Írj egy levelet a külföldön élő barátodnak, amelyben beszámolsz a kiegyezés megkötéséről. (+Ellene és melette szóló érvek)
Ha valaki tud valamit annak előre is köszönöm.
Kedves xy!
Tegnap hallottam a rádióban, hogy a magyar király kiegyezésre készül Napóleonnal. Bevallom, nem tudom eldönteni, hogy vélekedjek erről.
Egyrészt a javunkra válhat egy ilyen megegyezés, mivel ezzel elérhető lenne, hogy népszavazást tartsanak a Trianonban elcsatolt területek visszatéréséről. Ugyanakkor a kiegyezés feltételei között szerepel az is, hogy Magyarországnak le kell szerelnie fekete-tengeri flottáját, és átadni Törökországnak a Szent István csatahajót - ezzel a jövőben a tengeren túli magyar provinciákat nehezebben tudnánk megvédeni. Úgy hallottam, hogy a kiegyezést támogatja az orosz elnöki tanács is, akik azonban a hétéves háborúban ellenünk harcoltak, így valószínűleg most sem a mi érdekeinket nézik.
Te mit gondolsz erről?
Várom válaszodat!
Hát ez az első válasz elég nagy katyvasz lett.
Persze példának nem rossz, hogy kb. hogyan kéne felépíteni a fogalmazást, de kérdező, ha ezekből az érvekből bármelyiket is beleírod a fogalmazásodba, nem csodálkoznék rajta, ha rossz értékelést kapnál.
Szóval a forma és a felépítés jó, de az érvek finoman szólva sem helytállóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!