Hogy kell kiszámolni?
Figyelt kérdés
3^log5(7)-7^log(5)3
előre is köszönöm
2017. okt. 31. 14:36
1/6 anonim válasza:
Nyisd ki ott a függvénytáblázatot, hogy logaritmus azonosságok, vagy a füzetedet, amibe leírtad.
2/6 A kérdező kommentje:
A wofram Alpha szerint 0 a végeredmény. Elég lett volna egy tipp is a kezdéshez. Azért köszi.
2017. okt. 31. 15:05
4/6 anonim válasza:
Nem is nagyon értem a jelölésrendszeredet, a kitevőkben egyszer a második számon van a zárójel, másszor az elsőn, bár sejtem mit akar jelenteni.
Amúgy az ötlet: ha a 3 kitevőjében a logaritmust átírod 3-as alapúak hányadosára, akkor (a logaritmus definíciója miatt) a 3-asból tudsz valami más számot varázsolni. Ez véletlen pont a 7-es lesz, és véletlen pont ugyanaz marad a kitevőben, mint a második tagnál. ;)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet megoldottam.
2017. okt. 31. 15:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!