Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene nyelvtan házi...

Valaki segítene nyelvtan házi feladatban?

Figyelt kérdés

Ragozás kéne csak h*lye vagyok hozzá..xDD

szavak:

szólnának

lobogjon

tanulták

vártuk volna

pihensz

olvastátok volna

beszéltünk

tanuljatok

írt

rohannék

állni fogunk

2017. okt. 2. 18:35
 1/2 anonim ***** válasza:
ööö... én szívesen segítenék de miről van szó? Mit mondott szó szerint a tanár?
2017. okt. 2. 19:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Én sem igazán értem a feladatot.Ha a szavakat elemeire kell bontani(erre tippelek),íme:

szólnának: szól-igető,ná- a feltételes mód jele, nak-igei személyrag,többes szám 3. személy, általános ragozás

lobogjon: lobog-igető, j-a felszólító mód jele ,on-személyrag ,egyes szám 3. személy,általános ragozás

tanulták: tanul-igető , t- a múlt idő jele , ák- személyrag, többes szám 3. személy ,határozott ragozás

vártuk volna: vár-igető , t-a múlt idő jele , uk-személyrag,többes szám 1. személy,határozott ragozás

volna- igei segédszó

pihensz: pihen -igető sz- személyrag, egyes szám 2. személy,általános ragozás és köztük talán ott a kijelentő mód jele,ami ún. zéró morféma

olvastátok volna: olvas-igető t- a múlt idő jele , átok -személyrag, többes szám 2. személy, határozott ragozás volna-igei segédszó

beszéltünk: beszél-igető , t- a múlt idő jele ünk- többes szám 1. személyű személyrag, általános ragozás

tanuljatok: tanul-igető , j- a felszólító mód jele atok- személyrag, többes szám 2. személy, általános ragozás

írt: ír-igető t- a múlt idő jele

(és a kijelentő mód jele, zéró morféma)

rohannék: rohan-igető né-a feltételes mód jele ,k-személyrag, egyes szám 1. személy, általános ragozás

állni fogunk: áll- igető , ni-a főnévi igenév képzője fog- igető , unk -személyrag,többes szám 1. személy, általános ragozás a fogunk segédige

Remélem,ez a feladat.

2017. okt. 3. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!