Hogy tanuljak meg három oldalnyi térképet?
Én úgy csináltam mindig hogy kinyomtattam a vaktérképet és berajzoltam a városokat,területeket,folyókat,stb.
Így kb 10-20 perc alatt meg tudod tanulni,de a berajzolás egy kicsit hosszadalmasabb.
Az ilyen vizuális dolgok (pl. szerves molekulák, meg annó a vaktérképezés) nekem is rajzolgatással mennek.
Nincs töri atlaszod?
De, természetesen van, viszont nagyon nehéz belőle tanulni, mivel minden egyes fisfos dolgot odaírtak, ami nekem nem kell és nagyon zavaró :(
Beszéltem az osztálytársaimmal, és nem csak nekem van gondom a tanulásával, van aki már délután óta tanulja, és semmit nem jegyzett meg belőle :/ érdekes töriórának nézünk elébe
Ez mind szép és jó, de hogy a francba üljek le megtanulni úgy 3 A4-es méretű kib@sszott térképet úgy, hogy mindennap minimum kettő dolgozatot kell írjak, be jött egy új nyelv amit még meg kell értsek, ergo sokat kell rá tanulnom, hajnali órákban kelek hogy beérjek suliba, délután 5-kor érek haza, utána mehetek edzésre, mentálisan és fizikailag is rohadt fáradt szoktam lenni és örülök hogyha még tudom tanulni azt amit másnapra kérnek, es akkor már 23:00 írunk, és még pihenni is jó lenne egy kicsit
Mindezt kilencedikesen...
Erre csak azt tudom mondani, hogy nekem sem volt másképp, és mégis 4,5-ös átlaggal végighuztam a gimit. Ugyanugy napi 2 dolgozatot irtunk, edzésem volt nekem is, minden nap 8 orám volt. Nem vagyok egy kiemelkedöen jo eszü, mégsem nyavajogtam, hanem leültem és megtanultam, mert hiába panaszkodsz, attol még meg fogjátok irni azt a dolgozatot.
Jelenleg egyetemre járok, 12 tantárgyam van, és egy ora nálunk már nem 45 perces, hanem másfél orás, elöadás és gyakorlat is van belölük, szoval 3 ora egy tárgy. Volt, hogy este negyed9-ig tartott a suli, nem vicc, a takarito nö jött már be szolni, hogy el kéne hagynunk az épületet. Emellett dolgozom, háztartást vehetek és sportolok. Láss csodát, megy minden együtt. És örülnék, ha 3 oldalnyi vaktérképet kérnének rajtam számon, mert kb általános iskola elsö osztályában találkoztam ennyi tanulnivaloval. Nem panaszkodom, vagy megtanulom vagy kibukok az egyetemröl.
Amit tudok neked javasolni: Ne hirtelen akarj mindent megtanulni. Vedd elö többször a tanulnivalot, még akkor is, ha csak 10 perced van. Én például kihasználtam a szüneteket, akkor irtam meg a másnapi házit, média/társadalomismeret orán mivel semmi értelmesröl nem beszéltünk, elövettem a könyvem és tanultam a másnapi dolgozatra. Reggel a buszon is elöveheted friss aggyal, este mikor már hazamész, miközben eszel, ezeket a kis szüneteket is érdemes kihasználni. Az pedig a legfontosabb, hogy hétvégén nem lustulj el, amellett hogy kikapcsolodsz, természetesen elö kell venni a könyvet is, mert hétköznap nem tudod behozni a lemaradásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!