Hogy tanuljak meg kb.1 óra alatt 15 oldalnyi anyagot (töri) a füzetemből?
Jegyzeteld ki az évszámokat, aztán magold be őket.
Rajzolj fel egy idő-grafikont, hogy az eseményeket kronológiai sorrendbe tudd helyezni. Történelem tanulásnál az a legfontosabb, hogy az összefüggésekkel tisztában legyél, ezért időrendi sorrendbe haladj. Ha képben vagy az évszámokkal akkor tanuld hozzá az eseményeket is. Először csak nagy vonalakban, egy-két mondatot tudj minden évszámhoz mondani. Ha ez megvan, akkor hozzáolvashatsz, kiegészítheted a tudnivalókat. A lényeg úgyis a törinél az évszámok és az események, a többit hozzáköltheted de lehetőleg ne baromságot, és akkor garantált a 3-as legalább.
A reggeli tanulás nekem is bevált..például volt olyan h bementem 7 kor és 8-ig megtanultam legalább 2 órára.
A másik h csinálj 1 "puskaszerű" jegyzetet és próbálj arról tanulni...egyébként nem muszáj az egész törifüzetet benyalni...ha kijegyzeteled amit fontosnak találsz akkor könnyebeben megtanulod és ugyanúgy írhatsz ötöst.én legalább 20%ot mindig lefaragok a töri jegyzeteimből ijen módon...sok szerencsét a tanuláshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!