Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Le kell írnom az összes...

Le kell írnom az összes létező számkombinációt.20 számból 10et kell. Nincs számismétlés. Leírná nekem valaki?

Figyelt kérdés
2010. máj. 27. 22:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Linux alá tudok küldeni programot, ami kinyomtatja. Most lettem kész vele.

(Ha nem bíznál meg abban, hogy nem vírus, akkor a forráskódot is elküldhetem, de akkor Neked Magadnak kell telepítened a futtató programnyelvet /Haskell/.)

2010. máj. 29. 00:50
 12/15 anonim ***** válasza:
Vagy még egyszerűbb, ha összezipelt szöveges fájlban elküldöm magát a számlistát. Ha adsz email címet (lehet olyan is, ami titkos, szóval amit külön erre a célra csinálsz gmail-nél), akkor el tudom küldeni. De jó hosszú, szóval például a Word (pontosabban az OpenOffice Writer) nem is volt hajlandó megnyitni.
2010. máj. 29. 04:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Szóval szerintem a tanárt akkor mr inkább érdekelheti az eredményt kinyomató program. Ez magukat a ,,választási'' (kombinációs) listákat nyomtatja ki, nemcsak az összes lehetséges választás számát.

module Subsets where

type Nat = Integer

under :: [a] -> Nat -> [[a]]

under n 0 = [[]]

under [] (k + 1) = []

under (a : as) (k + 1) = map (a :) (under as k) ++ under as (k + 1)

Élőszóval:

* Egy tetszőleges halmaznak egyetlenegy 0-elemű részhalmaza van, ez az üres halmaz.

* Az üres halmaznak nincsen nem-üres részhalmaza.

* Nem üres halmaz k + 1 elemű részhalmazait úgy tarthatom nyilván, hogy ,,megjeleölöm'' a halmaz egyik elemét, aztán ,,emellé hozzáválasztok még'' k elemet, de még úgy is lehet, hogy nem választom be a megjelölt elemet, ekkor viszont k + 1 elemet kell kiválasztanom a megjelölt elemen kivüli elemek közül.

Szóval a fenti Haskell program éppen azt fejezi ki a matematika nyelvén, amit itt most élőszóval elmondtam. Ez a program a gépnek elég ahhoz, hogy ez alapján ki tudja nyomtatni az összes lehetséges kombinációt (n elemű halmaz összes k elemű részhalmazát mind felsorolja).

2010. máj. 29. 04:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Azért gondolom, hogy ezt nem kell kinyomtatni, legfeljebb az elvét bemutatni, mert fájlba kiírtam, és 6 megabájt lett, és még ha összezipelem is, még úgy is fél megabájt.
2010. máj. 29. 04:54
 15/15 anonim válasza:
Ez olyan kenós kérdés,nem?:)
2022. jan. 5. 00:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!