Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy lehet mindenre emlékezni...

Hogy lehet mindenre emlékezni történelemből?

Figyelt kérdés

hnap írunk töriből az egész éves anyagból.(ilyen szintfelmérő)Kb. 50 lecke...

egész évben szorgalmas voltam, szinte mindig tanultam,de az egész éves anyag nagyon-nagyon sok és bármiből kérdezhet a tanár...egyszerűen nem értem meg ,hogy lehet mindenre emlékezni:most nézem át a füzetet,de annyi minden van ,h összefolynak a fejemben az évszámok és a személyek...

ha ezekkel nem vagyok tisztában mit fogok csinálni az esetleges esszével??...

feladom...

amúgy 11.-es vagyok

vki. vmi tipp,h mit tegyek?

előre is kösz

2010. máj. 27. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Arra kell emlékezned nagyon jól, hogy melyik lecke mettől-meddig tart, és mi a címe. Pl. xx lecke 1550-1575-ig tart. Így ha pl. megadja, hogy írd le mi történt 1752-ben, akkor tudod, hogy az ehhez a leckéhez tartozik, aminek a címe: xx. Ha tényleg szorgalmasan tanultál egész évbe, akkor a lecke címéről biztosan eszedbe jut a lecke, még ha nem is teljesen. A lényeg, ha feladd egy kérdést, tudd betájolni, melyik leckénék tanultátok. Mert akkor már van valami kapaszkodó, amin elindulhatsz. Az is megtörténhet, hogy csak az előző lecke jut eszedbe, de akkor legalább oda tudod biggyeszteni, hogy ez után az esemény után történt. Az is több, mint a semmi, és a tanár, ha nem nagyon kötözködik, add rá pár pontot.
2010. máj. 27. 18:04
 2/3 anonim ***** válasza:
én a töri atlasz végén levő évszámokkal megoldottam az évszám kérdést meg az eseményeket, a feladatok általában nem lexikális tudást kérdeznek vissza hanem hogy milyen a képed az adott korról és arról kell írni plusz ott van egy csomó forrás amikből biztos eszedbe jut valami hogy miről kéne írni
2010. máj. 27. 18:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Van tippem, nekem ez vált be, de én így is tanultam.

Olvasta a történetet,majd közben elképzeltem magamban az eseményeket.Mintha könyvet olvasnék.Megragadt minden.

2010. máj. 27. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!