Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 8. -os történelem háziban...

8. -os történelem háziban kéne segítség!?

Figyelt kérdés

A feladat az, hogy keressem meg a hiányzó betűket. 21-et már kitaláltam, de 1 nem megy, akárhogy is próbálkozom. Nagyon bosszant, hogy nem sikerül, hálás lennék, ha valaki segítene. Egyébként 2. világháborús fogalomnak kéne kijönnie.

L _ G _ _ B B _ R

2017. szept. 11. 21:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%
Várjatok! Ez nem egy szó?
2017. szept. 12. 07:49
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Határozottan van egy szóköz a két b között és a kérdező azt mondta, hogy jól írta le, ergo szerintem két szó.

Legalábbis én eddig végig azon voltam, hogy két szó.

2017. szept. 12. 07:54
 13/18 chtt ***** válasza:
100%

"Határozottan van egy szóköz a két b között"

Mindenhol van szóköz, nem csak a két B közt, szóval ettől akár egy szó is lehetne.

Kedves kérdező, elárulod majd a megoldást, ha meglesz? (Nem tudnád esetleg az egész feladatot bétenni kép formájában?)

2017. szept. 12. 21:00
 14/18 A kérdező kommentje:

Mindegyik betű közé raktam szóközt, mert eleinte nem tudtam, hogy igazából mi is fog kijönni, hány szavas fogalom. :)

Egyébként volt ilyen-olyan megoldás is a feladatban, nem csak 1 szavas fogalmak jöttek ki, hanem 2 szavasak is, csak egybeírva. Bocsi, ha érthetetlen amit írok, de nem tudom jobban elmagyarázni. Pl. volt olyan, hogy PEARLHARBOR, ZSIDÓTÖRVÉNYEK (azaz 2 szó egybeírva), és NORMANDIA, AUSCHWITZ, MEGSZÁLLÁS (simán egy szó), stb.

És tényleg mindenkinek köszönöm, aki vette akár 10 másodpercig is a fáradságot, és gondolkodott a lehetséges megfejtésen.

Fizika órán hirtelen megvilágosodtam, és egyből beugrott a helyesnek vélt megoldás: Legfőbb úr, azaz az Overlord(-hadművelet) magyarosítva, amellyel kezdetét vette a normandiai partraszállás. :)

2017. szept. 12. 21:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Lehet én vagyok okoska-botocska,de az overlord az nem hűbér úr?
2017. szept. 12. 22:22
 16/18 chtt ***** válasza:
100%

Én is hűbérúrnak ismertem, az Oxford és a Cambridge annak is írja. Az Országh-Magay-ban 'hűbérúr, legfőbb úr' van, a Lázár-Vargában már csak 'legfőbb úr' (ki is vetettem az szívembül:) Több onlány egynyelvű mindkét jelentését megadja. És közös barátnénk:

[link]

:)

2017. szept. 12. 22:33
 17/18 anonim ***** válasza:

A manó(r)ba!

Legfőbb urunk egy hadművelet.

Akkor ez is meglett.

2017. szept. 12. 23:04
 18/18 A kérdező kommentje:
Valóban hűbérúr igazándiból, de például a tavalyi tankönyvünk is 'legfőbb úr'-ként írja a magyar jelentést. :)
2017. szept. 13. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!