Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matematik algebrai feladatok?

Mbk9902 kérdése:

Matematik algebrai feladatok?

Figyelt kérdés
egy kulfoldi gyar magyarorszagrol muszereket rendelt.ezek elkesziteset az egyik gyar 4 honapra a masik 6 honapra vallalta.a megrendelo keresere a ket gyar egyuttesen keszitette el a muszereket hany honap mulva keszultek el igy a munkaval? (Elnezest h nem irtam ekezetet mert a billentyuzetem angol.)

2017. szept. 1. 14:01
 1/5 anonim válasza:
63%
2017. szept. 1. 14:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Elmagyaráznár valaki mert nem értem :(
2017. szept. 1. 14:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem ezt sajnos nem tudjuk elmagyarázni :(

Amit #1 linkelt az jól, egyszerűen elmondja azokat az információkat, amikre neked szükséged van a feladat megoldásához. Hogyha ez nem érthető igazán, akkor visszább kell menned a tananyagban és megnézned, hogy hol maradtál le.

2017. szept. 1. 15:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha az első gyár egyedül 4 hónap alatt csinálná meg a munkát, akkor ő egyedül egy hónap alatt a munka 1/4 részét végezné el.

A másik gyár egyedül 6 hónap alatt csinálná meg a munkát, akkor ő egyedül egy hónap alatt a munka 1/6 részét csinálná meg.

Ha egyszerre/együtt dolgoznak akkor egy hónap alatt a munka 1/4 +1/6=5/12 részét végzik el.

Tegyük fel hogy x hónapig dolgozik egyszerre a két gyár és megcsinálják a projektet. Ekkor

X*5/12 =1 egyenletből x=12/5 adódik. Azaz kb 1/5=2,4 hónap alatt végeznek együtt a munkával.

Ez a feladat a nyolcadikos matekkönyvben benne van elmagyarázva ha jól emlékszem.

2017. szept. 1. 16:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm most már értem :)
2017. szept. 1. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!