Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Igaz vagy hamis? Ha egy A...

Rionen kérdése:

Igaz vagy hamis? Ha egy A mátrix sor vektorai is és oszlop vektorai is lineárisan függetlenek, akkor az mátrix négyzetes mátrix kell, hogy legyen?

Figyelt kérdés
Szerintem ez hamis, mert ha egységvektorokból áll a mátrix akkor a sorok meg az oszlopok lineárisan függetlenek de lehet olyan is, hogy első sor 010 és a második 001 azt ennyi, de négy eldöntendő kérdést kaptam és mind kihoztam hamisra és ha ez hamis , de azért mert nem lehet egyszerre az oszlop és sorvektorok is függetlenek akkor a negyedik kérdésem viszont igaz azaz "Egy mátrixnak vagy a sor vektorai vagy az oszlop vektorai lineárisan függetlenek." Tudom, hogy egyedül kell megoldani de rühhhhhelllem a lineáris algebrát.

2017. ápr. 30. 10:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem... nem rosszból, de nem voltál te felmentve matekból? Elolvasod egyáltalán, amit írok? Trollkodsz?

Ennek se a sorai, se az oszlopai nem függetlenek.

2017. ápr. 30. 14:57
 12/17 Pelenkásfiú ***** válasza:
Én most csak az alap kérdésre írtam a választ, hogy szerintem az igaz.
2017. ápr. 30. 14:59
 13/17 A kérdező kommentje:
Kezdem elveszteni a fonalat, akkor mos hogy van ez az egész...?
2017. ápr. 30. 15:19
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem tudok mit mondani... próbálj meg mindent de mindent elfelejteni, amit a témában tudni vélsz, aztán kezdj el egy jegyzetet az elején.
2017. ápr. 30. 15:26
 15/17 A kérdező kommentje:
Fantasztikus, így nm vagyok beljebb. 2 és fél hete nyúzom ezt az anyagot holnap van a beadási határidőm. Az ha még lenne időm se jelentené azt, hogy belekezdenék újra. Nem értem ezeket a vektor meg mátrix meg mit tudom én dolgokat. Legyen azért mert hü*e vagy lusta vagyok, legyen. De azzal tuti nem segítesz, hogy olvassam el még egyszer mert megvolt meg megvolt meg megvolt és nem és nem és nem. Szóval a kérdés igaz vagy sem. Aki tud válaszoljon és dobjon alamizsnát az éhezőnek...
2017. ápr. 30. 15:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Igaz az állítás (mint azt már többen leírtuk!). Egy mxn-es mátrix sorai 1xn-es mátrixok, ezeknek a tere n dimenziós (pl mert a sztenderd bázisuk n elemű), az m darab vektor csak úgy lehet független, ha m kisebbegyenlő n.

Az oszlopai mx1-es mátrixok, ezeknek a tere m dimenziós (pl mert a sztenderd bázisuk m elemű), az n darab vektor csak úgy lehet független, ha n kisebbegyenlő m.

Ha m is kisebbegyenlő n és n is kisebbegyenlő m, akkor n=m.

De akkor ezt most ne megérteni próbáld, hanem másold le és örülj neki.

2017. ápr. 30. 16:16
 17/17 A kérdező kommentje:
Esélytelen, hogy megértsem, másolok mind egy jó gyerek és örülök mint majom a farkának:D
2017. ápr. 30. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!