Valaki, aki jó matekból, el tudná magyarázni a kombinatorikát meg a valószinűség számitást?
https://www.youtube.com/watch?v=R8Y4C0hOm2c
És a jobb oldali ajánlott videoknál van a többi.
Ha nincs logikám, hogy tudom az utolsó 3 feladat közül a 2 kötelezőt általában hibátlanul, vagy 1-2 hibával megoldani? :SS
Az első két válaszolónak köszönöm, tegnap este meg ma is gyakoroltam pár ilyen feladatot és egyre jobban megy ^^
Én megtanítom az alapfeladatokat - mindegyik alapvető feladatfajtához egy konkrét feladatot!
És persze vannak ilyen mondások:
"ha egy egyszerű feladatban nem számít a sorrend, akkor (n alatt a k) kell bele"
"ha a feladat szövegében ezek a szavak vannak: 'van közte', 'lesz közte', 'legalább az egyik', 'nem mind', 'nem az összes' - ilyenkor a rossz eseteket könnyű kiszámolni és ki kell vonni az összesből"
Az alapfeladatok és a hozzájuk tartozó konkrét feladatok:
és olyan feladatokat oldjál, aminek meg tudod nézni a megoldását - nehogy hibás megoldást gyakorolj be!
Készülj fel apróbb kudarcokra, de légy kitartó.
Segít még ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!