Miért denaturálódnak a fehérjék reverzibilis és irreverzibilis módon?
Figyelt kérdés
tudtok rá példát is?
köszi
2017. ápr. 5. 12:15
1/2 anonim válasza:
Mert a hozzáadott anyagok, módszerek felbontják a fehérjeláncokat és valamikor ezek vissza tudnak alakulni (reverzibilis), valamikor pedig annyira sérültek,h nem (irreverzibilis).
Reverzibilis: pl tojásfehérje + könnyűfémionok (pl konyhasó)
Irreverzibilis: pl fehérje + erős lúg/sav / nehézfémion / melegítés
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2017. ápr. 5. 15:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!