Nemi megkülönböztetés munkahelyen stb +Legfrissebb változások a témával kapcsolatba? . Aki tud a témához valamit hozzá fűzni írjon lécci
Sajnos ezen hiába is próbálnak változtatni,mert én pénteken "estem át" utoljára ilyen jellegű megkülönböztetésen.
Ami azt jelenti,hogy konkrétan sofőr vagyok és jelentkezni akartam buszsofőrnek,de csak helyi járatra vennének fel(engem meg a helyközi és távolsági érdekelne leginkább) és azzal az indokkal,hogy kereket kell cserélni a helyközi járaton adott esetben.
Na most erre kérdezem én,hogy ha nyerges vontatón fuvarozik egy nő,akkor ott mondjuk két ország között kell kereket cserélni,na azt lehet??
Még egy régebbi: mentőre "vizsgáztam" és miután sikerült Szegeden jelentkeztem is mentősnek.Mire a hivatalos szakvéleményben az áll,hogy nőként nem bírhatom.A tűzoltóságnál is ez volt a helyzet,bár arra számoltam is.
Szóval: ha összegezzük,akkor akármit is változtatnak,a nők helyzete nem lesz jobb.Mert azt konkrétan nem mondták mindenhol,hogy azért,mert nő vagyok...de a legtöbb helyen találtak valami kifogást.A végén pedig elmondták,hogy igen,azért nem kellek,mert nem vagyok férfi.Ilyen egyszerű
Szerintem akármit is "javítanak vagy javítottak" könnyebb nem lesz semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!