Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Feldarabolható-e egy szabályos...

Feldarabolható-e egy szabályos háromszög 2016 darab szabályos háromszögre?

Figyelt kérdés

8.-os vagyok, és mi még nem tanultunk darabolást, szóval jól jönne a segítség...Osztálytársaimtól is kérdeztem, de ők sem tudták...A válasz sürgősen kéne, mert ez a feladat egy matematika versenyhez kéne és be kell adnom nemsokára..

A válaszokat előre is NAGYON köszönöm!!

2017. jan. 26. 11:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia, én így futnék neki: Szabályos háromszög 3 oldallal, de nekem ez 2016 db- ban kell, ugyanúgy szabályos 3 oldallal, tehát a 2016- ot elosztanám 3-al, a kapott eredmény 672, tehát páros szám.

A válasz, igen.

2017. jan. 26. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
1db szabályos háromszöget mindig fel lehet darabolni 4, 9, 16, 25 ... szabályos háromszöggé (négyzetszámok...). Ezzel gondold meg ;)
2017. jan. 26. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Első: Nem egészen értem a gondolatmenetedet.

Kérdező: Azt érdemes észrevenni, hogy egy szabályos háromszöget mindig fel lehet darabolni 4db szabályos háromszöggé, sőt, 9db, 16db... felé is (lehet rá konstrukciót mutatni. Ebből érdemes kiindulni

2017. jan. 26. 12:22
 4/8 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom a valaszokat igy mar ertem az egeszet!

Még azt is köszönöm persze hogy ilyen rovid idon belul ennyi hasznos valasz erkezett!Koszonom!

2017. jan. 26. 12:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom a valaszokat igy mar ertem az egeszet!

Még azt is persze hogy ilyen rovid idon belul ennyi hasznos valasz erkezett!Koszonom!

2017. jan. 26. 12:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos és gyors alaszokat mindenkinek!
2017. jan. 26. 12:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos és gyors valaszokat mindenkinek!
2017. jan. 26. 12:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Elnézést, meghibásodott a honlap valamiert ezert tobbszor kuldte el a kommenteket mint kellett volna..
2017. jan. 26. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!