Miért lesz fekete a cukor a kénsav hatására?
Figyelt kérdés
#cukor/kénsav/kémia
2017. jan. 15. 14:26
1/1 anonim válasza:
Elszenesíti a kénsav a cukrot. A késanv elvonja a cukorból a H-t és O2-t is.
C12H22O11-->12 C + 11 H2O
2 h2SO4 + C --> Co2+ 2 H20+ 2 SO2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!