Egy matek feladatban segítene valaki?
Egy osztály tanulói közül bárhogy választunk ki 12-t,biztosan lesz közöttük legalább 4 lány és legalább 2 fiú.Mennyi az osztály létszáma?
Kérlek azt is magyarázzátok el,hogy hogy juttok el a megoldáshoz. Privátban is szivesen várom a válaszokat Nagyon fontos lenne :)
Más adatot nem adtak meg a feladathoz?
Mert ezt így nem lehet megoldani.
Bár matematikában nincs olyan, hogy "szerintem", de szerintem a lehetséges legnagyobb létszámot keresi.
Ha bármely 12-ből biztosan 4 lány, akkor maximum 8 fiú lehet. (Ha 9 fiú lenne és mind bekerülne a 12-be, akkor már nem lehet 4 lány, csak 3.)
Ha bármely 12-ből biztosan 2 fiú, akkor max. 10 lány lehet.
Így 18 a létszám, 10 lány és 8 fiú.
2. vagyok
Ebben teljesen igaza van a 4. válaszolónak, és így azt lehet mondani, hogy 12-18 között lesz valahol az osztály létszáma, de azt akkor sem lehet megmondani pontosan, hogy hány fős az osztály.
5.-nek:
A fiú-lány arányt nekünk kell megmondani szerintem, mert ilyen erővel simán lehet, hogy lányiskoláról van szó, és sohasem fognak tudni 2 fiút kihúzni (mert csak lányok vannak), bármennyi is az osztály létszáma.
18 az csak a maximum szám.
Mert lehet 12,13,14,15,16,17,18 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!