Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy van ez a hig oldatok...

Hogy van ez a hig oldatok törvényei?

Figyelt kérdés

Hány gramm szőlőcukrot kell 250 cm3 vízben feloldani hogy a fagyáspontja 3 fokkal csökkenjen?

Mi a menete? Hogy kezdek neki?

Köszönöm annak aki részletesen elmagyarázza.



#kémia #híg oldatok törvényei
2016. dec. 12. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs mi az, de 2 perc google után megértettem.

Kolligatív tulajdonság, tehát ha nagyon híg az oldat akkor használható.

Képlet:

ΔmT = ΔmTm mB ahol mB-re kell figyelni mert ez molalitás.

ΔmTm molális fagyáspontcsökkenés, ezt kinézed táblázatból és ennyi, csak be kell helyettesíteni.

2016. dec. 12. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Egy konkret levezetest szerettem volna eredmennyel hatha meg tudom erteni...
2016. dec. 12. 18:07
 3/5 Tom Benko ***** válasza:
Kezdd el csinálni, írd be ide, és leellenőrizzük, megmutatjuk a hibát, ha van.
2016. dec. 13. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

72.5 g.

De szerintem ez irrealisan sok

2016. dec. 13. 15:15
 5/5 Tom Benko ***** válasza:
Szerintem is. Hogyan jött ki?
2016. dec. 14. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!